Superofertă: comedie gratis la Bucureşti

Sună promiţător, nu-i aşa? Şi nu râdeţi sceptic sau ironic, pentru că vă tentează în lunga şi frumoasa toamnă pe care o trăim la Bucureşti. Frumoasă din punct de vedere meteorologic şi al câtorva evenimente, fără îndoială, căci, altminteri, criza cam bate normalitatea câteodată sau mai mereu.

Până acum, am avut o toamnă plină: un festival de teatru, un festival la Teatrul de Operetă (căruia îi datorăm concertul extraordinar al Marizei), Zilele Filmului Rus, premiere cu duiumul, acum vin târgul de carte şi festivalul de la Teatrul de Comedie, după care urmează cel de la Teatrul Ţăndărică. Pentru o toamnă de criză este remarcabil, obiectiv vorbind.

Ajuns la ediţia a cincea, festivalul-concurs COMEDIA ŢINE LA TINEri începe vineri la Teatrul din adevăratul Bucureşti vechi şi nu mai pleacă zile bune, mai mult de o săptămână, până la 28 noiembrie, când va avea loc Gala, la Sala Nouă (Str. Sf. Vineri, nr. 11), începând cu ora 19.00. producţia declarată cea mai valoroasă va rămâne în repertoriul teatrului-gazdă, iar premiile vor fi acordate pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun regizor, cel mai bun actor şi cea mai bună actriţă în rol principal, cel mai actor şi cea mai bună actriţă în rol secundar şi scenografie.

Cuprizând 10 spectacole concurente şi 3 producţii în afara concursului, ediţia din 2010 oferă teatru cadou: accesul este gratuit la toate reprezentaţiile, în limita locurilor disponibile. Iar oferta sună tentant: Cehov şi Rodrigo Garcia, commedia dell’arte şi dramaturgie contemporană din România şi nu numai, Caragiale (nu prea mult) şi altele. Spectacolele în afara concursului se anunţă interesante şi riscante pentru echipa realizatoare – cu Caragiale şi commedia dell’arte e foarte uşor să dai greş şi să cazi răsunător. Ne aşteaptă, pe de o parte, “Mofturi la Union”, spectacol studenţesc pe un scenariu semnat de Gelu Colceag şi Liviu Dorneanu. Cealaltă producţie este chiar cea cu care se va deschide festivalul: “Capcana timpului”, după o canava de commedia dell’arte, regizată de Gabriela Dumitru şi avându-i în distribuţie pe Dragoş Huluba, Gloria Găitan, Sandu Pop, Daniel Iordan şi Adrian Ciobanu.

Spectacolele participante la concurs, despre care puteţi afla informaţii pe website-ul Teatrului de Comedie, sunt următoarele: „Povestiri despre nebunia noastră”, „L-V: 8 – 16”, „Zvăpăiata”, „American Buffalo”, „Testament”, „Oraşul”, „5 rendez-vous-uri mortale”,”Vremea dragostei, vremea morţii”, „Paramiza Romanes”, „Treapta a noua” şi „Photoshop”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.