„Țăndărică“ aduce delicii pentru copii

TANDARICA_ebanner_170x350pxDe nouă ani, Teatrul de Animație Țăndărică își răsfață în fiecare toamnă publicul cu spectacole alese cu grijă și strânse într-un eveniment dintre puținele de gen din România. În 2013, Festivalul Internațional al Teatrului de Animație „Bucurii pentru Copii. Spectacole de colecție“ se desfășoară în perioada 14-24 noiembrie la București.

Spațiile se diversifică, artiștii invitați reprezintă diferite stiluri ale teatrului de animație, spectacolele sunt multe, așa că micuții și mai ales părinții lor au de unde alege. La Teatrul Țăndărică, la Grand Cinema Digiplex, la Şcoala nr.45, la Spitalele de copii Grigore Alexandrescu şi Marie Curie, dar şi la Pavilionul Romexpo, unde va avea loc Târgul Internațional de Carte Gaudeamus, publicul este așteptat să se delecteze cu deliciile pregătite cu dragoste de organizatori, unele mici capodopere în stil tradițional, altele ca niște jucării-supriză, aduse de peste mări și țări, din SUA, China, Anglia, Franța, Italia, Polonia și din alte țări europene. Teatrul de umbre chinezesc, dar și arta actuală a păpușilor și marionetelor, alături de subgenuri subtile, apărute pentru a satisface un orizont de așteptare sofisticat într-o eră de tehnologiei, basmul tradițional adaptat pentru micuții fascinați de laptop și tabletă, mitul întemeietor din mai multe civilizații și legenda povestită pe înțelesul copiilor se întâlnesc într-un program bogat, care include și workshopuri, conferințe sau lansări de carte.

Printre spectacolele de neratat pentru publicul din România se numără „A la carte“, creația lui Jose Navarro, care vine de la Londra, precum și „Călătorie spre Soare Apune“, conceput de Simon Wong și Călin Mocanu la Institutul Ming Ri pentru artă și educație de la Hong Kong, China, în colaborare cu Teatrul de Animație Țăndărică. Teatrul Ad Spectatores din Polonia aduce „Viețile sfinților din  cartier“, producție regizată de Agata Kucinska, artistă ce va susține și o conferință individuală în festival. Din Italia, mai exact de la Mantova, vine Teatrul Allimproviso cu spectacolul „Scherzo la trei mâini“, în regia lui Dario Moretti, care propune tot o formulă nonverbală, ca și „Joe Chickadee“, creația berlineză a lui Florian Krahenbuhl.

Printre conferențiari invitați de organizatori să-și prezinte punctul de vedere despre teatrul de animație azi se numără cunoscutul regizor Cristian Pepino și artiști sau teoreticieni din străinătate, printre care Thomas Lang (Germania), Ivica Simic (Croația) sau Manon van de Water (SUA).

Programul complet al festivalului poate fi accesat la

http://teatrultandarica.ro/festival.html.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.