Tangaj Dance la Naționalul din Craiova

TangajSâmbătă, 4 octombrie, la ora 19.00, Sala I.D. Sârbu a Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova va găzdui o reprezentație a unui nou spectacol de dans contemporan multimedia al trupei Tangaj Dance, realizat de Simona Deaconescu.

Dansatori vor fi Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Mira Cook, Clement Mensah și Galea Bobeicu. Intervenţii muzicale şi sound designul sunt semnate de Denis Bolborea. Asociaţia 4Culture şi Battery Dance Company New York sunt coproducători ai evenimentului.

Tangaj Dance prezintă un nou spectacol de dans contemporan multimedia, ca parte a proiectului serial lansat în 2013 prin Camera 0001_Fabrica de vise, care s-a bucurat de aprecierea publicului de specialitate şi a publicului larg.

Recent întoarsă de la Viena, unde a beneficiat de o bursă DanceWEB, coregrafa Simona Deaconescu îşi continuă seria de spectacole interdisciplinare care cercetează dezvoltarea dansului în raport cu dezvoltarea ştiinţei. După două rezidente, una la Wasp, în luna iunie, şi una în studiourile Battery Dance din New York, în august, a luat naştere o feerie tehnologică interactivă, care vorbeşte despre dorinţa de îmbunătăţire şi fragilitate.

Cu un stil de mişcare puternic şi acrobatic, influenţat de vibraţia străzii, coregrafa Simona Deaconescu alături de cinci dansatori vor spune o poveste absurdă despre un oraş care nu există, în care dansul a devenit o boală, în care muzica se creează live pe scenă, cu influenţe din perioada lui Laurie Anderson şi beat box-ul de astăzi. Propunere unică pentru România, potrivit organizatorilor, spectacolul vine cu un sistem interactiv de generare a proiecţiilor video, conectat direct la mişcarea dansatorilor, la sunetele şi respiraţiile lor. Birdville e populat de dansatori hibridizaţi, îmbrăcaţi cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtual creată şi organizată independent de dorinţa lor.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.