„Tartuffe” în regia lui László Bocsárdi, gata la Teatrul de Comedie

afis TartuffeJoi, 13 noiembrie, la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie din București va avea loc premiera spectacolului „Tartuffe” de J.P. Molière, în regia lui László Bocsárdi și în versiunea scenic realizată de Alice Georgescu.

Decorul producției este creația lui József Bartha, costumele sunt semnate de Zsuzsanna Kiss, iar muzica îi aparține lui Árpád Könczei.

Din distribuție fac parte Tudor Chirilă, Virginia Mirea, Adrian Titieni, Irina Movilă, Gelu Nițu, Ioana Calotă, Ioana Anastasia Anton, Dan Rădulescu, Anghel Damian, Teodora Stanciu, Cezar Grumăzescu, Voicu Aaniţei, Matei Arvunescu, Alexandru Beteringhe,  Alexandru Cătănoiu, Adrian Piciorea, Andrei Redinciuc.

„Este nevoie de Tartuffe. Este vorba aici de căutarea Omului, cu literă mare. Este la fel de important astăzi cum era și pe vremea lui Molière… Trăim niște vremuri care ne fac să uităm de lucrurile cele mai importante.Tartuffe este ambiguitatea care neliniștește”, e explicat regizorul László Bocsárdi.

Celebra piesă despre discrepanța dintre aparență și esență, despre impostură și minciună, poate fi văzută în această stagiune și în spectacolul montat de Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis și intitulat „Tartuffe sau Impostorul”.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.