Teatru pentru liceeni, liceeni pentru teatru, la TNB

5Licee-5Teatre_PosterGala şi concursul proiectului „5 licee – 5 teatre”, aflat anul acesta la ediţia specială cu numărul 5, va avea loc marţi, 8 decembrie, începând cu ora 17:00, la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti.

Cinci trupe de teatru din cinci licee din capitală vor urca pe scena TNB pentru a prezenta piesele pregătite pe parcursul proiectului derulat în perioada octombrie – decembrie 2015. Evenimentul se va desfăşura pe tema Drepturile Omului, sărbătorind şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului de pe 10 decembrie.

„5 licee – 5 teatre” şi-a propus să încurajeze implicarea tinerilor în activităţi culturale prin accesul acestora în instituţii şi la spectacole de teatru, provocându-i în acelaşi timp la un concurs de piese de teatru.

Pe parcursul acestei ediții o nouă grupă de 150 de elevi din 5 licee din capitală au putut viziona gratuit piese din repertoriul a 5 teatre partenere din Bucureşti: Teatrul Mic, Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Metropolis şi Teatrul Ion Creangă.

Liceele participante la această ediţie aniversară „5 licee – 5 teatre” sunt cele care, la ediţiile anterioare ale proiectului, au câştigat trofee în cadrul Galelor de la finalul fiecărei etape: Liceul Teoretic Dimitrie Bolintineanu, Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Liceul Teoretic Marin Preda şi Colegiul Naţional Ion Neculce.

Şi de data aceasta, noile trupe de teatru ale liceelor au participat la activităţi interactive desfăşurate de teatrele partenere şi au fost coordonate de către acestea în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte. Proiectul se va finaliza pe 8 decembrie 2015, cu reprezentaţiile şi premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni în cadrul proiectului.

Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi UNITER, alături de Fundaţia ECDL ROMANIA, cu sprijinul a cinci teatre partenere, care şi-au deschis stagiunea pentru liceeni pe tot parcursul ediţiei curente a proiectului 5 licee – 5 teatre, vor juriza şi premia piesele de teatru reprezentate de liceeni în cadrul Galei.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.