Teatrul de Comedie lansează COMEDIA ȚINE LA TINEri 2017

Teatrul de Comedie lansează a VIII-a ediție a concursului COMEDIA ȚINE LA TINEri, proiect inițiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului București în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenții. „Din dorința de a continua promovarea și susținerea tinerilor regizori de teatru, concursul COMEDIA ȚINE LA TINEri le oferă ocazia de a monta pe scena unui teatru profesionist proiecte independente”, se arată într-un comunicat de presă.

Propunerile trebuie să cuprindă un text de comedie/satiră românească sau universală, putând fi o adaptare sau o dramatizare după un text în proză.

Proiectele premiate în cadrul concursului vor intra în producție în stagiunea următoare la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, rămânând în repertoriul acestuia.

Tinerii regizori până în 35 de ani sunt rugați să depună la Teatrul de Comedie proiectele până la data de 15 aprilie 2017 urmând ca juriul să le nominalizeze pe cele eligibile pentru concurs.

Proiectele propuse vor cuprinde:

–           textul ales;

–           conceptul regizoral;

–           schițe decor și costume;

–           distribuția;

–           CV-ul regizorului;

–           o înregistrare video cu un spectacol/examen realizat anterior (este suficient un fragment relevant).

Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – festCO ediția a XV-a, 2017. Textele de comedie nu trebuie să conțină limbaj licențios.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.