Teatrul de Comedie propune „Numitorul comun”

Joi, 19 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului de Comedie din București va avea loc premiera oficială a spectacolului „Numitorul comun” de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu.

Scenografia şi costumele sunt semnate de Cristina Florea & Georgiana Stoica.

Din distribuție fac parte: Marius Florea Vizante, Nadiana Sălăgean, Alexandru Ion

Spectacolul are la bază un text câștigător la Concursul de Comedie Românească, ediția a X-a, 2015. Dramaturgul Alexandru Popa a explicat: „M-am întrebat dacă nu cumva distanța dintre cine suntem și cine am putea fi, într-un context capabil să ne forțeze limitele, rămâne mereu constanța, oricât de diferiți ne-am ști. Pentru că n-am știut să răspund la întrebare, am hotărât să las la o parte dilemele de revistă glossy și să scriu un text despre un interviu de angajare”.

Pe de altă parte, regizorul Vlad Zamfirescu a comentat: „Dincolo de consistența, încărcătura comică și de forța unor teme care, poate, ne vor ajuta să ne confruntăm tabuuri mai noi sau mai vechi, Numitorul comun creează un univers viu, original, autentic. Un univers care, deși limitat la un spațiu concret foarte restrâns, sper să se poată extinde în mintea și emoția spectatorului, dinspre copilărie spre maturitate, între simpatie și adversitate, de la confortul situațiilor familiare către neliniștea indusă de neprevăzut.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.