Teatrul din Bacău anunță bilete ieftine pentru persoanele defavorizate

teatrul bacauTeatrul Municipal George Bacovia din Bacău a lansat săptămâna aceasta proiectul „Bilet în aşteptare”, o iniţiativă cultural-umanitară care vine în sprijinul persoanelor defavorizate pentru a le asigura accesul gratuit la spectacolele sale. Categoria vizată include oameni ai străzii, familii asistate social, copiii din mediul rural, care nu-și permit să cumpere un bilet la teatru.

„Acest proiect, Bilet în aşteptare, este unic în momentul de faţă pe palierul teatral şi cultural românesc, însă conceptul, gestul de generozitate din partea unui om din comunitate faţă de aproapele său, e foarte răspândit în Occident sub forma cafelei în aşteptare. Ne-am propus să o aducem în zona teatrală, numind-o Bilet în aşteptare. Este o iniţiativă care se adresează tuturor categoriillor defavorizate din comunitatea băcăuană, pentru că teatrul este al comunităţii şi atunci suntem obligaţi, în primul şi în primul rând, să servim comunitatea, pe toate palierele ei sociale”, a declarat Adrian Găzdaru, directorul instituției şi iniţiator al proiectului.

Prim partener al teatrului organizator în derularea acestui proiect este Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, care îşi doreşte să vină astfel în sprijinul elevilor proveniţi din zone defavorizate.

„Biletele în aşteptare” pot fi achiziţionate de la agenția teatrului la preţul fix de 10 lei și introduse chiar de cumpărător într-o urnă sigilată, aflată la agenția de bilete. „Bilete în aşteptare” pot fi achiziționate pentru orice spectacol din repertoriul teatrului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.