Teatrul educațional dă Replika

Familia Offline fotoCentru de Teatru Educațional Replika se va deschide în această seară, de la ora 19.00, cu un concert al orchestrei de copii a orașului Otopeni – „Mezzoforte Soul Music”, urmând ca mâine seară să fie prezentat, tot de la ora 19.00 spectacolul „Familia Offline”, după un text de Mihaela Michailov, în regia lui Radu Apostol.

Centrul de Teatru Educațional Replika este un proiect al Asociației Culturale Replika (Compania Replika) și reprezintă un spațiu de cercetare educațională și creație artistică, dedicat în special publicului tânăr. Este axat pe proiecte teatrale cu relevanță socială, demersuri de artă participativă, ateliere, dezbateri, conferințe, discuții cu publicul, proiecții de filme pe teme educaționale, întâlniri cu profesori, educatori teatrali și inițiatori de proiecte culturale cu impact social.

Centrul va prezenta din februarie până în iulie 2015, spectacole de teatru pentru publicul tânăr, centrate pe problematici specifice universului copiilor și adolescenților, printre care: „Amintiri din epoca de școală”, „Confesiunile unui câine”, „Copii răi”, „Familia Offline”. Pe lângă spectacole de teatru, vor fi realizate, în perioada februarie-mai, trei ateliere educaționale pentru adolescenți: un atelier de scriere dramatică, un atelier de teatru și un atelier de comunicare vizuală.

Spectacolul de teatru educațional „Familia Offline”, acre va fi prezentat mâine seară, are în centru o cercetare pe tema copiilor care rămân singuri acasă, având părinții plecați la muncă în străinătate, cercetare pe care dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Radu Apostol au inițiat-o în 2007.

„Familia Offline este spectacolul maturizării în absența părinților. Este spectacolul copiilor care se transformă în oameni mari, așteptând să fie din nou alături de mama și de tata. Maturizarea lor naște întrebări inocente, tandre și cinice, despre lumea în care trăim: Când suntem destul de mari ca să putem avea grijă de noi și de cei care ne sunt aproape? Când devenim mama? Și când mama nu este aproape de noi, cine e mama? Familia Offline este spectacolul adaptării la condiția și rolul de copil-părinte în noua dinamică a vieții de graniță”, se arată într-un comunicat de presă.

Text: Mihaela Michailov

Regia: Radu Apostol

Cu: Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi și Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu

Scenografia: Maria Mandea

Muzica: Bogdan Burlăcianu

 

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.