Teatrul Evreiesc, în imposibilitatea de a-și relua activitatea, după ce a fost jefuit

Spatiu depozitareDin motive independente de voința instituției și a reprezentanților săi, Teatrul Evreiesc de Stat nu își va putea relua activitatea, anunță instituția printr-un comunicat de presă.

În data de 26.08. 2016 reprezentatul firmei de pază de la unul din spațiile în care Teatrul Evreiesc de Stat a fost nevoit să își depoziteze decorurile și echipamentele tehnice necesare desfășurării în bune condiții a spectacolelor sale, neavând un spațiu propriu de depozitare, a constatat că în acest spațiu s-a pătruns prin efracție, fiind sustrase echipamente tehnice și bunuri în valoare aproximativă de 10.000 de euro.

Teatrul Evreiesc de Stat a sesizat organele în drept depunând o plângere penală, în urma căreia s-a demarat o anchetă, cercetările fiind în desfășurare la fața locului.

„Menționăm că Teatrul Evreiesc de Stat se află în situația de a-și depozita decorurile și echipamentele tehnice în diverse spații deoarece clădirea TES, monument istoric și parte din patrimoniul național se află în reparații și reconsolidare de mai bine de doi ani. Cu toate acestea, Teatrul Evreiesc are o clădire numită „extindere Teatrul Evreiesc”, care a fost atribuită de către PMB unei instituții private, teatrul neavând posibilitatea de a utiliza acest spațiu, deși conform tuturor actelor oficiale, acest corp de clădire a fost construit de către Primăria Municipiului București cu mențiunea clară de utilizare pentru Teatrul Evreiesc de Stat. În aceste condiții Teatrul Evreiesc de Stat a fost nevoit să găsească în ultimii doi ani soluții de avarie, jucând pe scenele altor teatre care au dat dovadă de înțelege și amabilitate de a-și susține colegii de breaslă, cât și depozitarea sub pază a aparaturii tehnice în spații externe clădirii teatrului”, se precizează în comunicatul remis de TES.

Teatrul Evreiesc de Stat informează opinia publică și în special publicul spectator că va face toate demersurile necesare, astfel încât începutul noii stagiuni să nu fie afectat.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.