Teatrul German din Timișoara își deschide scena pentru tineri

1rsz„Ziua lungă a teatrului școlar și de tineret NiL” va fi organizată în acest an de trupele de teatru școlar și de tineret NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timişoara, aflate în cel de-al 19-lea an de existență, în colaborare cu Teatrul German de Stat Timișoara. Evenimentul va avea loc miercuri 13 mai, de la ora 15.00.

Pentru o mare parte dintre membrii colectivului artistic al TGST trupele de teatru de tineret au reprezentat primul prilej de întâlnire cu scena.

Prima trupă de Teatru NiL a fost înfiinţată în 1996 de actorul Christian Bormann, fiind formată din elevi ai Liceului „Nikolaus Lenau”. În 1998 s-a constituit trupa de teatru NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial. De-a lungul timpului, trupele au primit și au onorat numeroase invitații la festivaluri de teatru de tineret din România, Ungaria sau Croația. Coordonatoarele trupelor de teatru NiL sunt actriţele TGST Isolde Cobeţ și Isa Berger.

În aprilie 2015, tinerii actori din spectacolul „Cei doi Pierrot” de Edmond Rostand au fost premiați în cadrul Festivalului Național de Teatru Școlar în Limbi Străine „Teatru sub castani” din Iași, obținând premiile pentru cea mai bună interpretare masculină și, respectiv, feminină.

Programul evenimentului:

ORA 16 – ÎN CĂUTARE DE… ALBASTRU, colaj de Isolde Cobeţ / Trupa NiL Junior

ORA 17 – CEI DOI PIERROT de Edmond Rostand / Trupa NiL

ORA 18,30 – I’M CRYING IN THE RAIN, colaj de monodrame de Isolde Cobeț / Trupa NiL

ORA 19,30 – DOCTOR ÎN FILOSOFIE de Branislav Nušić / Trupa NiL

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.