Teatrul Gulliver aduce nume mari la Galați

În perioada 15-20 mai, Teatrul de Păpuși Gulliver va organiza cea de-a XXV-a ediție aniversară a Festivalului Internațional de Animație Gulliver. În cele șase zile ale evenimentului, publicul de toate vârstele va putea vedea spectacole pentru întreaga familie.

Dacă programul de dimineață se adresează celor mici, spectacolele de seară sunt gândite pentru întreaga familie.

Joi, vineri și sâmbătă vor urca pe scenă Marcel Iureș, George Mihăiță și Ștefan Bănică Jr., precum și alți actori de prestigiu ai teatrului românesc.

Spectacole pentru tineri și adulți

Joi, 18 mai, de la ora 19.00, se va juca  „Păi…despre ce vorbim noi aici, domnule?”, regia Alexandru Dabija, un spectacol al Teatrului ACT București, pe un text care pornește de la romanul Moromeţii Marin Preda. Doi mari actori, Marcel Iureș si George Mihăiţă devin două personaje care spun, într-un mod cu totul nou, povestea din romanul care a marcat atâtea generații de cititori.

Vineri, 19 mai, tot de la ora 19.00, Teatrul Tineretului Metropolis București va veni cu „A douăsprezecea noapte”, în regia lui Victor Ioan Frunză, o comedie a genurilor, un lanț de încurcături amoroase, presărate cu farse şi travestiuri, care stârnesc hohote de râs.

Sâmbătă, 20 mai, după festivitatea de premiere a spectacolelor de animație, începând cu ora 19.00, își vor intra în roluri Ștefan Bănică Jr., Emilia Popescu, Valentin Teodosiu, Gelu Nițu și alți apreciați actori ai Teatrului de Comedie, în spectacolul „La Pulce”. Acesta provoacă râsul sănătos al spectatorului și, totodată, contrarierea lui, determinată de ambivalența fiecărui personaj care devine, pe rând, când farsor, când păcălit, purtând publicul într-o poveste de un comic savuros.

În celelalte seri Festivalul Gulliver va oferi o diversitate de spectacole. Printre ele, „Pisica verde” de Elise Wilk, în regia artistică a lui Bobi Pricop, regizor nominalizat la premiile UNITER. Provocarea pe care acest spectacol o lansează publicului tânăr este să urce pe scenă alături de actori într-un club, la o petrecere silent disco, unde vor afla povestea a șase adolescenţi și a unei seri care le va schimba viețile.

Un element de noutate al ediţiei din acest an este spectacolul de mimă „Nymio”, adus la Galaţi de compania de teatru Zero en Conducta din Spania. Trupa folosește diferite tehnici ale artelor vizuale, precum păpușile corporale, teatrul de obiect, dansul și mima, care au fost armonios îmbinate pentru a crea un limbaj vizual inedit.

Pe de altă parte, festivalul propune un spectacol de păpuși pentru tineri și adulți. „Visul unei nopți de vară”, de la Teatrul Țăndărică din București, este o încrengătură complicată de întâmplări şi intrigi sentimentale, care fac deliciul publicului prin umorul debordant, gaguri după gaguri şi un joc actoricesc nuanțat, împletit cu mânuirea păpușilor extrem de expresive.

Spectacole de seară pentru copii și părinţi

Programul festivalului cuprinde şi două spectacole pentru întreaga familie la care sunt aşteptaţi atât copiii, cât şi părinţii ori bunicii. „Lumea umbrelor” al Teatrului de umbre Delight din Ucraina, compus dintr-o echipă de acrobați, dansatori şi gimnaști, creează o varietate de compoziții, forme de animale și  oameni, care aduc în fața publicului istoria evoluției umane. Umbrele devin obiecte și  personaje pline de grație şi conduc spectatorul dincolo de realitate, într-o lume de iluzii și experiențe incredibile, trăite cu emoție până la lacrimi.

„Aventuri în Bubbleland” este o altă surpriză pregătită de organizatori. Acesta este primul și singurul spectacol de magie și baloane de săpun, o călătorie de poveste în regatul baloanelor uriașe de săpun. Bubble artist Claudia Stroe și Magicianul Robertino aduc pe scenă  un spectacol vizual ce îmbină efecte de magie cu sculptura în culorile și formele neobișnuite ale baloanelor de săpun.

Informațiile complete se găsesc pe www.teatrul-gulliver.ro și pe pagina de facebook: www.facebook.com/TeatrulGulliver.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.