Teatrul Independent face Noapte Albă

Afis NTILa acest sfârșit de săptămână, în nopatea de 11 spre 12 septembrie, la ArCub va avea loc Noaptea Teatrului Independent, un eveniment în cadrul căruia sunt programate douăsprezece ore de teatru, în șapte spectacole din rândul celor mai bune producții ale stagiunii actuale.

„Nesomn” un spectacol de teatru-dans, de Arcadie Rusu, cu Ioana Marchidan, Judith State, Galina Bobeicu, Elisabeta Mihai, Ștefan Lupu, Arcadie Rusu, va deschide seara, la ora 19.00.

La ora 20.20, este programat „Flori pentru Algernon”, de și cu Iulia Colan. „Flori pentru Algernon nu e un spectacol. E o confesiune. Dar dacă poți să faci spectacol dintr­o confesiune, atunci e mai mult decât un spectacol. El s­a născut dintr­o mare nevoie a mea de sinceritate. Și umanitate. Așa s­a născut Charlie”, spune Iulia Colan. „Prin ea am putut să privesc oamenii în ochi fără să mă prefac. Deci, Charlie­el a devenit Charlie­ea. Spun asta pentru că personajul din roman este masculin. Obstacolul de gen (masculin/feminin) l­am înlăturat, întrucât nu m­a interesat. Charlie nu e băiat. Charlie nu e fată. Charlie e o inimă. De câte ori în viață ați văzut o inimă care vorbește? Măcar pentru asta și merită s­o cunoașteți pe Charlie”, a completat actrița.

„HELL sau Ce caut eu aici?” în regia lui Chris Simion este programat începând cu ora 21.30.

Din distribuție fac parte Antoaneta Cojocaru, Mihai Smarandache, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu.

„HELL sau Ce caut eu aici?” reprezintă una dintre replicile-cheie ale spectacolului și una dintre problemele de bază ale personajelor. Pe scenă, patru tineri, copii de bani gata, își schimbă existența profitând din plin de droguri, sex și viața de noapte în cluburi de fițe. Pentru scurt timp, doi dintre ei, Hell (Antoaneta Cojocaru) și Andrea (Mihai Smarandache) se îndrăgostesc. Viața lor capătă un sens – euforia pe care „prafurile“ nu le­au dat­o niciodată. De frică însă, se despart și revin la vechile vicii. „Liniuțele“ prizate acum nu mai au nicio putere. Scenă după scenă, spectacolul zbârlește pielea audienței. Vittorio (Dan Rădulescu), Chloe (Ana Covalciuc), Sibylle (Ela Ionescu) și îndrăgostiții Hell și Andrea te așteaptă să îi cunoști.

De la 23.30 este programat „Kean”, regia Mihai Nițu, cu Mihai Nițu, Iulia Verdeș, Vladimir Albu, urmat de „Noi. Nouă. Ne. Ni. Studii despre iubire” (teatru-dans), la ora 00.50, regia Chris Simion, cu Carla-Maria Teaha, Irina Strungăreanu, Denis Bolborea. „Happy end” este o comedie programată începând cu ora 02:20, în regia lui Alexandru Bogdan, cu Tudor-Aaron Istodor, Raluca Aprodu. Și tot o comedia va încheia noaptea, undeva aproape în zori, la ora 4.00: „Paravan. Două telefoane” (comedie), în regia lui Matei-Lucaci Grunberg, cu Iulia Ciochină, Irina Antonie, Tavi Costin, Andrei Cătălin, Mădălina Craiu, Ştefan Huluba.

În zori de zi, de la 05.20, au programat discuții la cafea împreună cu artiștii de la Asociația Națională a Artiștilor Vizuali, care vor avea o expoziție în foaierul ArCub (strada Batiștei, nr 14).

O poveste în sine conține și imaginea afișului primei ediții: este o reproducere după un tablou semnat de Eugen Ionescu, o compoziție pe o temă din spectacolul „Călătorie în lumea morților”, iar un exemplar se află în posesia lui Chris Simion, organizatorul evenimentului, care îl va expune în cadrul NTI.

Intrarea este liberă!

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.