Teatrul Masca începe stagiunea de exterior

ExteriorVineri, 1 mai, la ora 19.00, va avea loc prima reprezentație din cadul noii stagiuni de exterior a Teatrului Masca. În Parcul Cișmigiul trupa Masca va juca „Sub semnul îngerului”.

Același spectacol va avea reprezentații sâmbătă, 2 mai, la ora 19.00, în Parcul Sebastian și o zi mai târziu, la aceeași oră, în Parcul Tei spectatorii vor putea vedea „Sub semnul îngerului”, „Coana Chirița”, „Mathias Brody și Mary Poppins”.

Toată vara trupa teatrului va oferi reprezentații în aer liber ale spectacolelor din repertoriu.

La 24 mai 1990 se înființa, prin hotărâre de guvern, Teatrul Masca, singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din peisajul cultural românesc, care împlinește anul acesta 25 de ani.

În anul 1992 lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului lua hotărârea de a organiza, în semn de protest faţă de indiferenţa autorităţilor – Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, o stagiune în aer liber, de două săptămâni, în Piaţa Victoriei, vizavi de Guvernul României.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.