Teatrul Mic merge la Edinburgh cu „39 de trepte”

39 de trepte Teatrul Foarte Mic fotocredit Costin Rusu (1)În luna august, Teatrul Mic va fi prezent în cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume, Edinburgh Festival, care se desfășoară între 7 și 31 august. Spectacolul „39 de trepte” regizat de Gabriela Dumitru după filmul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock, adaptare de Patrick Barlow după o idee originală de Simon Corble şi Nobby Dimon, va fi prezentat în cadrul Edinburgh Festival Fringe, unde vor fi prezentate douăsprezece reprezentaţii, la New Town Theatre (Freemasons Hall, 96 George Street, Edinburgh). Aceasta este prima prezență a Teatrului Mic la Festivalul de la Edinburgh.

Motor… Acţiune! Crimă, urmăriri spectaculoase, suspans, tensiune, cascadorii, focuri de armă, avioane în picaj, răsturnări de situaţie, toate ingredientele unui blockbuster cu spioni redimensionate pentru scena de teatru, sunt atuurile spectacolului care va fi prezentat la Edinburgh.

Edinburgh Festival Fringe este unul dintre cele mai mari festivaluri de teatru din lume. În fiecare an, în luna august, capitala Scoţiei reuneşte mii de spectacole în sute de spaţii de joc – de la teatru la dans, circ, operă, musical, cabaret, teatru de stradă, expoziţii, happeninguri. Cu o tradiţie începută în 1947, Edinburgh Festival Fringe a devenit sinonim cu un veritabil fenomen. Anul trecut, în cele patru săptămâni de festival, au avut loc nu mai puţin de 49.497 de reprezentaţii ale celor 3.193 de spectacole prezentate de artişti de pe toate continentele.

Foto Costin Rusu

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.