Teatrul Nottara dă jos bulina la „FESTInunta cu surprize”

nottara-1Teatrul Nottara dă jos bulina de pe clădirea din Magheru, în cadrul unui eveniment care va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 16.00, și care închide astfel un capitol de 20 de ani din istoria instituției şi deschide un altul, sperând să îi convingă pe spectatori să vină cu încredere în cele două săli de pe bulevard.

Imobilul în care se află Teatrul Nottara nu mai figurează în acest moment pe lista clădirilor cu bulină roşie, după ce, ca urmare a  actualizării expertizei efectuate în 1997, prin cele mai moderne mijloace, s-a constatat că acesta nu se încadrează în clasa I de risc seismic.

Sălile din Bd. Magheru s-au redeschis oficial luni, 10 octombrie, în prima zi a Festivalului Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard, după ce au stat închise aproape un an de zile, până la clarificarea stării reale a construcţiei.

Căderea bulinei va fi sărbătorită printr-o petrecere stradală, în cadrul evenimentului stradal „FESTInuntă cu surprize”, unde regizorul Mihai Lungeanu își așteaptă invitații cu orchestră, covor roşu, miri şi mirese, baloane, tombolă cu premii şi multă veselie.

„Ideea de eveniment stradal ține de conceptul Fest(in)-ului. Fiind vorba despre un teatru bulevardier, evident că festivalul e legat de bulevard, care înseamnă un loc de trecere, un pasaj spre viața trecătorilor”, a declarat Mihai Lungeanu. „Anul acesta vom construi în fața clădirii o sală de nunți. Nunta înseamnă o legătură consfințită între doi parteneri: teatrul și publicul. A existat recent o criză care putea duce la distrugerea acestei relații. Dacă teatrul s-ar fi mutat, o bună parte dintre spectatori s-ar fi pierdut. Nu s-a întâmplat așa, iar reluarea legăturii firești între instituție și public seamănă cu o nuntă.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.