Teatrul Nottara pregătește Fest(in) pe Bulevard în luna octombrie

JE8A4055©_Mihaela_MarinCea de-a doua ediție a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevardva avea loc în perioada 11 – 18 octombrie 2014. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului Nottara se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, precum și patru premiere, marca Nottara, dintre care două intră în competiție.

Festivalul propune două secţiuni. Prima, cea competitivă, a fost denumită, emblematic pentru anul acesta, Mici crize… și electoraleşi va conţinespectacole care au ca tema criza, un subiect de maximă actualitate; criza de orice tip: economică, socială, politică, sexuală sau de identitate, precum și cea electorală, resimțită cu precădere în acest an. A doua secţiune, Bulevardul Comediei, prezintă spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum şi o premieră a teatrului gazdă: Noul locatar de Eugène Ionesco, în regia lui Gábor Tompa și scenografia lui Helmut Stürmer (foto).

În cadrul secţiunii competitive intitulate Mici crize…și electorale, care se va desfăşura la Sala George Constantin, se vor juca, în fiecare seară, începând cu ora 21:00, spectacole din România, Bulgaria şi Cehia.Astfel, vor fi prezentate următoarele spectacole: Scene din viața insectelorde Karel Čapek, direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză; Panică de Mika Myllyaho, în regia lui Theodor-Cristian Popescu; Bob (Fasole) de Elin Rahnev, în regia lui Ljupco Gorgievski; Brad de Crăciun la familia Ivanov de AI. I. Vvedenski, în regia luiAndrás Urbán; Poker Face de Petr Kolečko, în regia Adelei Bițică; Maso (Carne)de Viliam Klimáček, în regia lui Jan Fric. Spectacolul Rapsodie-n rozdupă Oscar și Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Alexandru Repan va fi susţinut în afara competiţiei.

Şi anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival – Poker Face, după textul lui Petr Kolečko, dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce în prim plan un eveniment important din istoria recentă,Revoluția de catifea

Pe Bulevardul Comediei, secţiune care se va desfăşura în Sala Horia Lovinescu, vor putea fi văzute, de la ora 18:00, producţii ale unor teatre din țară și din București, printre care: Titanic vals de Tudor Mușatescu, în regia lui Alexandru Dabija (Teatrul Odeon), Tartuffe sau Impostorul, de J.B.P. Molière, versiunea scenică și direcția de scenă aparținându-i lui Victor Ioan Frunză (Teatrul Metropolis), Play Shakespeare în regia lui Cristian Pepino (Teatrul Ţăndărică), precum şi VICTOR‘ia (opus 1), un spectacol de teatru muzical francez (Compania teatrală Petits Bâtons Production).

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe data de 11 octombrie 2014, cu un eveniment stradal inedit, un happening prin care trecătorii vor fi invitați să devină spectatori.

Pe toată perioada manifestării Teatrul Nottara va găzdui şi alte evenimente conexe. Va continua proiectul Spectacolul începe cu o lectură, inițiat de regizorii Mihai Lungeanu și Alexandru Mâzgăreanu, la care vor participa studenţi ai UNATC, în colaborare cu actorii teatrului. Cei doi regizori vor realiza trei spectacole-lectură, bazate pe textele unor comedii de bulevard.

De asemenea, vor fi organizate colocvii pe temele: Critica de teatru, Scenografia – între arte plastice și teatru precum şi Regia de teatru. Vor fi invitați regizorii: Victor Ioan Frunză, Gábor Tompa, Alexandru Dabija, care au spectacole în festival, precum şi Vlad Massaci, Cristi Juncu, Theodor-Cristian Popescu şi alţi creatori, care au realizat montări de succes la Nottara de-a lungul timpului. Accesul la colovii şi la spectacolele-lectură este liber.

Pentru spectacolele dinFest(in) pe Bulevard, biletele vor putea fi achiziţionate, începând cu data de 25 august, de la Agenţia de bilete (din B-dul Magheru nr. 20, telefon: 021.317.41.01), deschisă zilnic, între orele 10.00 -20.00 şi pe site-ul www.eventim.ro, după data de 1 august.

Foto: Mihaela Marin

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.