Teatrul Nottara se mută la Cotroceni

teatrul-nottara-04Teatrul Nottara din Bucureşti se va muta, până la găsirea unui nou sediu, la Palatul Cotroceni. Hotărârea vine în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii 282/2015, care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Primul spectacol pe care actorii de la Nottara îl vor prezenta la Cotroceni va avea loc pe 5 decembrie, de la ora 19.00 şi se numeşte «Teatrul Nottara şi invitaţii săi»”, după cum a declarat Marinela Țepuș, managerul Teatrului Nottara.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedeterminat, începând de pe 23 noiembrie. Între timp, conducerea teatrului a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu îşi piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole şi în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a clădirii în care își desfășoară activitatea Teatrul Nottara. „Dacă într-adevăr această clădire presupune un mare risc pentru cei care sunteţi aici, pentru noi, pentru cei de pe stradă, dorinţa noastră este să se facă o nouă expertiză. De fapt, ne interesează situaţia reală a acestui imobil”, a declarat Marinela Ţepuş, directoarea Teatrului Nottara.

Instituția de pe Magheru nu este singura care se află în această situație. Teatrul Foarte Mic de asemenea se află pe lista clădirilor care se închid. „Deşi intrarea se face prin Bulevardul Carol, nr. 21, adresa de funcţionare a Teatrului Foarte Mic, clădirea apare în lista sus menţionată cu adresa Str. Jean – Louis Calderon, nr. 2. Noul program al spectacolelor urmează a fi stabilit şi comunicat în scurt timp”, se rată într-un comunicat de presă.

Pe lângă cele două teatre se vor mai închide şi alte instituţii de cultură aflate în clădiri cu „bulină roşie”, printre care Cinema Pro, Cinema Studio, Godot Cafe, Cinema Patria şi Club A.

În imobilele din Bucureşti cu cel mai ridicat risc de prăbuşire la cutremur (gradul I), care prezintă pericol public, funcţionează, în prezent, 54 de restaurante, baruri şi cluburi, 4 teatre şi cinematografe, 7 unităţi bancare, 5 farmacii, 63 magazine, 4 galerii de artă, 13 clinici medicale şi saloane cosmetice, dar şi alte instituţii.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.