Teatrul Nottara se uită spre independenți

În perioada 21-25 iunie 2017, Teatrul Nottara invită producțiile independente să participe în cadrul evenimentului NottDependent. Aflat la prima ediție, NottDependent  își propune să încurajeze dialogul dintre teatrul de stat și mediul independent, oferind atât artiștilor, cât și publicului ocazia de a cunoaște mai bine producțiile independente.

Timp de cinci zile, Teatrul Nottara va găzdui zece producții independente din București, scopul fiind acela de a demonstra că între cele două medii – de stat și independent – poate exista o comunicare vie, productivă, creativă și că ceea ce se întâmplă în spațiile teatrale alternative merită o atenție sporită și o vizibilitate cât mai mare.

În ultimii ani, tot mai mulți artiști au ales să experimenteze atât pe scenele teatrelor de stat, cât și în mediile, din ce în ce mai numeroase, independente, astfel că nu se mai poate vorbi despre o disjuncție, ci despre o complementaritate, care îmbogățește spațiul teatral românesc. De peste 20 de ani, producțiile independente au îmbogățit fenomenul teatral românesc cu tematici și abordări inedite, îndrăznețe și, în ciuda numeroaselor dificultăți întâmpinate de creatorii acestora, continuă să se dezvolte și să inoveze, creând permanent punți de legătură între diferite estetici.

Cele cinci zile de NottDependent pot fi considerate un mini-festival de teatru independent, în care Nottara va deveni un loc de întâlnire și de comunicare pentru toți iubitorii de teatru, fie el de stat sau independent. La final de stagiune, Teatrul Nottara își propune să facă acest prim pas înspre o colaborare mai eficientă între cele două medii, care să continue și în stagiunile viitoare.

Înscrierile la NottDependent au loc până pe 1 iunie 2017, iar spectacolele selectate vor fi anunțate în data  de 5 iunie 2017, pe site-ul și pe pagina de Facebook a teatrului.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.