Teatrul Nottara va fi la ARCUB până la întoarcerea acasă

ArcubTeatrul Nottara se mută la ARCUB, în str. Batişte, nr. 14, până se va consolida clădirea de pe Bd. Magheru. Anunțul a fost făcut pe 21 decembrie, într-o conferință de presă, de Narcis Afrăsinei, consilier personal al Primarului Municipiului Bucureşti, pe probleme de cultură. Oficialul a precizat că Primăria va asigura tot sprijinul pentru întoarcerea “acasă” a teatrului.

Richard Radu, consilier în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a confirmat că, pentru Primărie, consolidarea clădirilor cu risc seismic reprezintă o prioritate şi că au fost alocate fonduri în acest sens. În prezent, toți proprietarii trebuie să-și dea acordul pentru începerea lucrărilor de consolidare, acest lucru putând prelungi cu până la doi ani demararea proiectului. Oficialul a precizat însă că Partidul Naţional Liberal lucrează la un proiect de lege prin care să nu mai fie necesar acordul tuturor proprietarilor pentru demararea consolidării.

Managerul teatrului Nottara, Marinela Țepuș, a mai anunțat că spectacole ale instituției pe care o conduce se vor mai juca de două ori pe lună la Cercul Militar Naţional şi o dată pe lună la Cotroceni, unde se vor susţine, de acum încolo, numai spectacole cu piese scrise de autori români.

Cu toate acestea, rămâne o problemă faptul că opt spectacole din repertoriul actual al teatrului nu încap pe niciuna dintre aceste scene, care nu sunt suficient de mari pentru a cuprinde decorul: în principal, spectacole foarte noi, din anii 2014/2015, două dintre ele neavând nici măcar premiera.

Managerul Teatrului Nottara a făcut un apel către directorii teatrelor bucureştene, cerându-le să „adopte” aceste „spectacole orfane de scenă”, care merită să fie jucate şi văzute de public. Primul care a răspuns acestui apel a fost domnul George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, care va găzdui producţia Familie de artişti de Kado Kostzer şi Alfredo Arias, regia Alexander Hausvater. Și Alexandru Darie s-a oferit să „adăpostească” asemenea producții: Tango, monsieur de Aldo Lo Castro, regia Anca Maria Colţeanu, Aniversarea de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, regia Vlad Massaci.

Celelalte montări care au nevoie de o scenă adecvată sunt: Portugalia de Zoltán Egressy, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, „Viaţa e suferinţă.” Comedie de bulevard de Oliver Bukowski, regia Vlas Massaci, Noul locatar de Eugène Ionesco, regia: Tompa Gábor, Yom Kippur de Hanna Azoulay Hasfari, regia Andreea Vulpe, Poker Face de Petr Kolečko, regia Adela Biţică.

În cadrul conferinţei a fost lansată sigla simbolică, de tranziție, a Teatrului Nottara: bulina roşie pe care este inscripţionat logo-ul teatrului şi sloganul „risc de excelenţă”. Astfel, la cumpărarea fiecărui bilet de la Agenţie, spectatorii vor primi o insignă cu acest simbol, pentru a le aminti tuturor că principala dorinţă a instituţiei este să redevină, în condiţii de siguranţă, „Teatrul de pe Bulevard”.

Print

Un Comentariu

  1. Filip Crisan 06/01/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.