Teatrul Țăndărică lansează Festivalul SALT

Teatrul Tăndarica organizează în perioada 25-28 februarie 2019 prima ediție a Festivalului SALT, un nou festival dedicat copiilor, dar și adolescenților și adulților.

Evenimentul se bazează pe platforma SALT, un concurs de proiecte dedicat artiştilor emergenţi din domeniul teatrului de animaţie şi vizual, actori, actori păpuşari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenarişti, artişti plastici, susţinuţi de Teatrul de Animaţie Ţăndărică în realizarea şi producţia de la idee la spectacol a proiectelor propuse.

Printre proiectele câştigătoare ale celor trei ediţii de până acum se numără spectacolul pentru adulţi „Regele Moare”, în regia Elizei Păuna, „Apolodor”, în regia Silviei Roman, „Matiaş Gâscarul”, în regia lui Baczo Tunde, dar şi workshop-ul interactiv ce îmbină tehnologia cu arta păpuşăriei „Micul prinţ – o întâmplare”, experiment performativ coordonat de Mona Toncu şi Raluca Rădulescu.

Festivalul SALT propune un program bogat în manifestări dedicate copiilor, adolescenţilor, adulţilor, dar şi specialiştilor din domeniu, în care sunt prezentate producţiile câştigătoare ale proiectului cu acelaşi nume, producţii din străinătate şi întâlniri dedicate profesioniştilor.

În cadrul Festivalului SALT, Teatrul Ţăndărică va prezenta pe 28 februarie, la Sala Mare a Teatrului Ţăndărică, conceptul de #FreeStyle Puppetry – animaţie liberă, momente scurte de improvizaţie cu marionete/ păpuşi/ obiecte, pe teme la alegere. #FreeStyle Puppetry reprezintă o oportunitate pentru tinerii păpuşari să prezinte o idee, un concept sau un stil de animaţie, cu momente ce pot fi selecţii din lucrări în desfăşurare sau de sine stătătoare cu o durată de maximum şapte minute.

Seria de spectacole se va deschide luni, de la 10.00 şi 18.00, cu montarea „Apolodor”, în regia Silviei Roman, cu o scenografie de Iuliana Vîlsan. Prima zi de festival, include atelierul „Micul prinţ-o întâmplare” şi spectacolul „Casele Clovnilor” al teatrului de păpuşi Merlin, din Grecia.

Artiştii greci Dimitris Stamou şi Demi Papada vor fi pe scena de la Ţăndărică şi marţi, de la ora 20.00, când se joacă „Noone’s land”, dar şi miercuri, pentru un atelier dedicat profesioniştilor pe care cei doi îl vor susţine în Anima Studio Ţăndărică.

Programul complet al manifestării este disponibil la adresa teatrultandarica.ro.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.