„The Art of Ageing”, primul festival al European Theatre Convention, la Timișoara

Imafraidthatweknoweachothernow (7)Primul festival al European Theatre Convention, precum și Adunarea Generală a reţelei va avea loc la Timișoara, în perioada 16-18 aprilie, în cadrul celei de-a XX-a ediții a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Românești, aflat de azi în plină desfășurare.

Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival este un eveniment realizat sub egida European Theatre Convention, cea mai vastă și longevivă rețea continentală de instituții teatrale, care reuneşte 40 de teatre din 25 de țări.

„The Art of Ageing – 1st European Theatre and Science Festival, primul festival al European Theatre Convention, este un statement. Opt teatre publice – patru din Germania, două din România, unul din Croația și unul din Slovacia au decis – au avut curajul să lucreze împreună în interiorul unui proiect de maximă actualitate: Art of Ageing”, scria Ada Lupu, managerul Teatrului Național Timișoara. „Implicațiile? Extrem de multe, și aș enumera doar câteva: armonizarea diferențelor de ordin estetic, exploatarea particularităților culturale și ale celor lingvistice, provocările financiare și legislative. Cum a fost? Care sunt rezultatele? Vă invităm să le descoperiți la Timișoara, la Teatrul Național, între 16 și 18 aprilie, într-o minunată primăvară a teatrului european”.

The Art of Ageing (Arta de a îmbătrâni) are ca scop cercetarea unui punct fierbinte al prezentului – îmbătrânirea societăților – și a efectelor pe termen lung, respectiv a provocărilor demografice, politice, sociale, biologice și economice pe care le ridică.

Art of Ageing – 1st Theatre & Science Festival reunește cinci coproducții europene. Astfel, publicul va avea ocazia unică de a urmări un concept unitar, de interes social, în marea diversitate și bogăție de idei pe care o presupune spectacolul de teatru și în maxima concentrare artistică și tematică creată de festival. Este vorba de spectacolele „Pe ceas. Cu 60 de minute mai bătrân” de Peca Ștefan / Teatrul Național din Timișoara – Badisches Staatstheater Karlsruhe (joi, 16.04, ora 18.00, Sala 2, spectacol în română și germană, cu supratitrare în engleză), „Căpșunile și orfanii”, un concept al Werkgruppe2 / Teatrul Național Craiova – Staatstheater Braunschweig (joi, 16.04, ora 21.00, Sala Mare, spectacol în română și germană, cu supratitrare în engleză), „Fen Fires” de Nino Haratischwili / Deutsches Theater din Berlin și Teatrul Național Slovac din Bratislava (vineri, 17.04, ora 18.00, Sala 2, spectacol în germană și slovacă, cu supratitrare în engleză), „I’m afraid we know each other now” de Ivor Martinić / Gavella Theatre, Zagreb (vineri, 17.04, ora 21.00, Sala Mare, spectacol în croată, cu supratitrare în engleză), același text fiind subiectul unui spectacol complet diferit, prezentat de Theater und Orchestra Heidelberg (sâmbătă, 18.04, ora 18.00, spectacol în germană, cu supratitrare în engleză).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.