Anca Sigartău vrea să transforme Bacăul în Woodstock

THEATERSTOCK Festival  1-16august BacauPrima ediție a Festivalului Theaterstock – International Arts Festival Bacău se va desfășura între 1 și 16 august, timp de 16 zile, inițiatoarea fiind Anca Sigartău, noua directoare a Teatrului Municipal „Bacovia”.

Festivalul își propune să transforme Bacăul într-un Woodstock al lumii teatrale româneşti, în care în cele peste două săptămâni, peste 300 de ore de spectacol, 94 de companii invitate, peste 1600 de artişti din Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Republica Moldova şi Romania, 137 de producţii se vor afla la Bacău în cele 23 de spaţii de manifestare artistică, așa cum se anunță într-un comunicat de presă.

Anca Sigartău, directoarea Teatrului Municipal „Bacovia” a declarat: „Aflat la prima ediţie, festivalul îşi propune să devină un spaţiu al întâlnirii artistice şi al exprimării libere, un spaţiu care valorizează calitatea indiferent de zonă, un spaţiu care reuneşte zona teatrală de stat, cu segmentul independent şi iniţiativa privată, cu arta stradală şi muzica. Este un festival orientat către public, pe care ni-l dorim în număr cât mai mare şi pe care cu siguranţă îl vom avea alături”, a spus ea. „Este un festival a cărui temă-umbrelă de anul acesta este We are one, în ideea în care cred cu tărie că toţi, indiferent de zona artistică din care provenim sau în care activăm, slujim frumosului şi suntem, în ultimă instanţă, modelatori de suflete. Cred în misiunea formatoare a actului artistic în general şi a teatrului în particular, cred că într-o societate aflată în continuă dinamică şi cu un sistem al valorilor zdruncinat cultura este cea care face diferenţa. Cred în puterea civilizatoare a artei, indiferent de forma ei de exprimare şi cred că teatrul este punct de plecare şi de permanentă raportare pentru orice comunitate”, a mai declarat Anca Sigartău.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.