„Tigrul din orașul nostru” inaugurează Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava

tigrul-din-orasul-nostru„Tigrul din orașul nostru” de Gianina Cărbunariu, prima producție a Teatrului „Matei Vișniec” din Suceava, va avea avanpremiera joi, 8 decembrie, de la ora 19.00. Premiera va avea loc vineri, 9 decembrie, de la aceeași oră, în prezența autoarei.

Cel mai nou teatru de stat din România, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava a ales să lucreze pentru prima sa producție cu artiști tineri, puternici și creativi, regizorul Bobi Pricop și scenograful Adrian Damian. Cei doi artiști se află la a treia colaborare, după „Rinocerii” de Eugène Ionesco, spectacol montat de Robert Wilson la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, și după „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” de Mark Haddon, producție de la Teatrul Național „I.L. Caragiale” București.

Distribuția este formată din Cătălin Mîndru, Cosmin Panaite, Clara Popadiuc și Diana Lazăr.

Despre textul care stă la baza spectacolului, Matei Vișniec spunea: „Povestea pe care o imaginează Gianina Cărbunariu este simplă, dar are ceva din complexitatea miturilor moderne. Un animal, o tigresă evadează dintr-o grădină zoologică, iar periplul ei ca fiinţă liberă ne este povestit de tot felul de martori oculari, inclusiv de câteva păsări şi de cîteva animale. Pornind de la această aventură sinonimă cu descoperirea libertăţii (care se termină prost întrucât tigresa este împuşcată până la urmă pe străzile oraşului de forţele de ordine), Gianina Cărbunariu realizează, cu har ludic şi cu elemente de fabulă filozofică, un fel de radiografie socială a unei întregi comunităţi”.

Carmen Veronica Steiciuc, directorul noului teatru, a declarat: „Cu accent pe actul cultural de valoare, putem reuși în scurtă vreme să așezăm Suceava pe harta teatrului românesc și, de ce nu, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, să obținem un beneficiu de imagine la nivel international”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.