„Ținutul din miezul verii” e gata la Teatrul Mic

Pe 30 septembrie şi 1 octombrie, de la ora 18.30, Teatrul Mic propune publicului său, la Sala Atelier, o nouă premieră: „Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci.

Decorul și costumele sunt semnate de Iuliana Vîlsan, pictor și scenograf, care semnează și light designul.

Din distribuție fac parte: Rodica Negrea, Andreea Grămoșteanu, Valentina Popa, Diana Cavallioti/ Mădălina Ciotea, Dana Dembinski-Medeleanu, Silvana Mihai, Mihai Călin, Claudiu Istodor, Ionuț Vișan, Cuzin Toma, Cezar Grumăzescu, Viorica Mureșanu.

„Ținutul din miezul verii” de Tracy Letts este o piesă distinsă în anul 2008 cu Premiul Pulitzer. Ea a fost ecranizată în 2013, cu Meryl Streep în rolul principal, rol pentru care a primit nominalizări la Premiile Oscar și Globurile de Aur, după care piesa a ajuns pe Broadway, unde a avut parte de aproape 650 de reprezentații.

Regizorului Vlad Massaci a montat pe scena Teatrului Mic acest text, o comedie neagră în care trei generații dezgroapă secretele trecutului, aducând la suprafață mari momente de sinceritate și emoție. „Copiii nu se întorc scârbiți în această casă, ci ca într-un loc familiar, care le amintește de copilărie, de copilăria aceea în care desenau cu cretă pe pereți. Părinții nici acum nu au șters desenele, ele s-au păstrat. Trecutul vine peste prezent și prezentul face referire la trecut. Acțiunea piesei este cu un picior în trecut, deși vorbim la timpul prezent și nu are viitor, căci asistăm la un Armagedon familial”, spune regizorul.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.