TNB lansează programul 9G, pentru „Noua Generație de Creatori”

DSC_0071 aTeatrul Naţional „I.L.Caragiale” din București a lansat de curând programul 9G (TNB pentru Noua Generaţie de Creatori de Teatru), care își propune să vină în întâmpinarea tinerilor creatori de teatru.

Programul se va derula sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală „Ion Sava” care funcţionează în cadrul TNB şi care este definit, conform statutului său, drept „o şcoală informală de perfecţionare a artiştilor şi tehnicienilor, platformă deschisă experimentului şi investigaţiei teatrale şi interdisciplinare”, se anunță într-un comunicat de presă.

Programul 9G se adresează exclusiv tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol.  El se va desfăşura la Sala Mică care va deveni, în momentul încheierii şantierului de reconstrucţie a teatrului, un spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti. Producţiile care vor intra în repertoriul Naţionalului vor face parte din Stagiunea Noii Generaţii la TNB.

Motto-ul  „un Teatru nou pentru un Public nou” stă la baza acestei redefiniri de profil, care  pare să fie mai aproape de vocaţia contemporană a unui Teatru Naţional, aceea de a fi un posibil avanpost al artei spectacolului românesc, adresându-se tuturor categoriilor de public şi fiind deschis tuturor generaţiilor de creatori, inclusiv celor care bat la porţile consacrării, se arată în același comunicat de presă.

Regulamentul pe baza căruia se va desfăşura acest program poate fi deja consultat pe site-ul TNB (www.tnb.ro).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.