Trei tenori într-un concert aniversar dedicat lui Ion Dacian

Mâine, pe 11 octombrie, va avea loc la Teatrul de Operetă “Ion Dacian”, începând cu ora 19.00, un concert de gală, desfăşurat sub egida „ELITE ART CLUB UNESCO – PROMS of Delight”, prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la naşterea uneia dintre cele mai importante figuri ale Operetei în România – maestrul Ion Dacian.

Concertul are loc la exact 100 de ani de la naşterea lui Ion Dacian, în data de 11 octombrie 2011, şi va include un recital extraordinar susținut de trei dintre cei mai apreciaţi tenori ai momentului: Florin Budnaru, Cristian Mogoşan şi Lucian Corchiş, cu participarea speciala a sopranei Anda Pop şi sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.

Concertul marca „PROMS of Delight” este conceput după modelul „Last Night of the PROMS”, un concert care are loc în fiecare an, în ultima seară a celui mai mare festival muzical din lume, BBC  PROMS, de la Londra.

“Tenorul Ion Dacian, una dintre cele mai proeminente figuri ale Operetei româneşti, s-a născut la 11 octombrie 1911 în Saschiz, jud. Mureş şi a absolvit studiile muzicale la Conservatorul din Cluj. A debutat pe scena Operei Române din capitala Ardealului, interpretând un vast repertoriu de la „Flautul fermecat”, „Traviata”, „Martha”, „Bărbierul din Sevilla”, „Manon”, până la „Tannhäuser” şi „Evgheni Oneghin”, dar şi întregul repertoriu clasic de operetă. A poposit apoi la Teatrul Alhambra din Bucureşti (1939) şi apoi la Teatrul de Stat de Operetă, unde a fost prim-solist, regizor şi director (1950-1972). A întreprins turnee artistice în Egipt, Polonia, URSS, Germania, Liban, Turcia, Belgia, Olanda, Italia, Israel, Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia, cântând atât operetă, cât şi operă”, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.