Tristan Sharps vine la POINT

Tristan Sharps, unul din pionierii teatrului imersiv și fondatorul companiei de teatru dreamthinkspeak, cu peste 30 de site-performances premiate internațional, vine în România, invitat de POINT Cultural Hub, în perioada 9-11 martie.

Cele trei zile de conferințe, workshop-uri și networking, reunite sub programul FRACTAL, invită creatorii de conținut artistic să aprofundeze tehnicile unui tip de teatru rar pe scena românească: imersiv, „site-responsive”, dezvoltat în spații atipice: abatoare, fabrici, service-uri auto, crematorii, parcări etc.

Participanții vor înțelege matematica din spatele acestor „live performance masterpieces” (British Vogue) care au resetat standardele artei. „Before I Sleep”, una din producțiile dreamthinkspeak, a depășit toate vânzările din istoria Brighton Festival și a avut peste 20.000 de spectatori.

Spectacolele dreamthinkspeak sunt considerate de British Vogue „o călătorie fără hartă și fără simțul timpului, creații de natura visului, cinematice și uneori voyeuristice, fiindcă poți trage cu ochiul la întâmplări frenetice care se desfășoară în jurul tău”.

„Când oamenii mă întreabă despre munca mea, adesea doresc să știe cum o fac”, spunea Tristan Sharps. „Ei văd o producție pe scară largă, cu instalații detaliate, secvențe de film și un număr mare de artiști. Oamenii văd produsul finit, punctul final al destinației. Dar în spate se află o călătorie lungă, atât personală, cât și profesională, pe care am făcut-o în crearea tuturor proiectelor mele. Și voi ați putea merge într-o călătorie identică, dar ați obține rezultate diferite, poate mai bune.  Nu pot să cuprind un itinerariu de o viată într-o singură discuție, insă voi încerca să evidențiez care sunt lucrurile esențiale de care e nevoie pentru a porni la drum.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.