„Tu faci contextul” la CNDB

Centrul Național al Dansului București (CNDB) organizează, ca în fiecare început de an, o serie de întâlniri cu comunitatea coregrafică locală, care vor avea loc la Sala Stere Popescu din Bulevardul Mărășești 80-82 în zilele de 15, 16 și 17 ianuarie. În cadrul acestora, CNDB le oferă artiștilor de dans contemporan șansa unor dialoguri cu reprezentanții celor mai importante spații culturale independente din București.
Dezbaterile pe teme precum efectul noului Cod Fiscal asupra liber profesioniștilor – în condițiile în care CNDB nu are artiști angajați și colaborează exclusiv cu independenți -, statutul Centrului și al spațiilor culturale alternative din București și proiectele lor în acest an au loc sub sloganul „Tu faci contextul/ You are the context”.
CNDB își propune astfel să chestioneze în 2018 contextul cultural local și dimensiunile sale socio-politice și economice alături de coregrafii, criticii, managerii și publicul autohton. Iubitorii dansului și artei contemporane participă la construirea acestui context și sunt invitați pe această cale la întâlniri.
Prima întâlnire are loc cu ocazia Zilei Culturii Naționale, sărbătorită pe 15 ianuarie – data nașterii poetului Mihai Eminescu. Evenimentul inițiat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) va fi marcat printr-o serie de evenimente organizate în țară și peste hotare.

Cum se face contextul?

Cele trei întâlniri organizate de CNDB vor avea loc zilnic între 15 și 17 ianuarie, de fiecare dată de la ora 19.00, și vor porni de la câteva subiecte esențiale, evoluând în funcție de sugestiile și punctele nevralgice identificate de participanți.
Iulia Popovici, critic și curator de arte performative, va expune în întâlnirea din 15 ianuarie efectele noului cod fiscal asupra artiștilor independenți.
Pe 16 ianuarie, la CNDB vor vorbi manageri culturali și curatori ca Raluca Voinea (Tranzit.ro), Cristina Bogdan (ODD), Alexandra Croitoru (Salonul de proiecte) și, prin Skype, Miki Braniște (Asociația Colectiv A din Cluj).
În întâlnirea de miercuri, 17 ianuarie, Vava Ștefănescu, coregrafă și manager CNDB, și echipa sa vor iniția un dialog cu reprezentanții comunității coregrafice pe marginea statutului instituției și a programului său în anul 2018, dar și a așteptărilor artiștilor de dans contemporan și a felului în care fiecare dintre ei își vede locul în contextul local. De asemenea, la întâlnire vor participa Veda Popovici (MACAZ) și Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu și Elena Găgeanu (Centrul de Teatru Educațional Replika).

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.