Ultimele 24 de ore din viața lui Dorian, la Unteatru

dorian_foto-credit-adi-bulboaca
Foto: Adi Bulboaca

Premiera spectacolului de dans contemporan „Dorian”, o producție Control N, va avea loc la acest sfârșit de săptămână, pe 30 octombrie, la Unteatru, urmată de alte trei reprezentații, pe 31 octombrie și 1 și 2 noiembrie,

Spectacolul surprinde ultimele 24 de ore din viața lui Dorian. Închis între patru pereți, în locuința în care și-a petrecut ultimii ani din viață, Dorian își rememorează trecutul și își trăiește prezentul în proximitatea sfârșitului. Creat de Oana Răsuceanu, în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, combinând dansul cu proiecțiile multimedia, Dorian își propune să îi transpună pe spectatori într-o lume pe cât de reală, pe atât de poetică.

„Mai departe de faptul că este un spectacol creat de o echipă interdisciplinară de artiști (super provocator!) și că pentru mine este o premieră de a face un one man show de dans (să văd cum oi supraviețui!), Dorian este omul prins ca într-o cursă de șoareci în propria viață, dar care are șansa să uite trecutul, să-l dea naibii de viitor și să nu aibă așteptări… și gata… poate fi fericit! (oare?)”, a declarat George-Albert Costea despre Dorian.

După ce a semnat regia și scenariul pentru trei lungmetraje (Love Building, Alt Love Building și Breaking News – alfat în post-producție), Iulia Rugină povestește despre experiența lucrului pentru un spectacol de dans: „Dorian a însemnat pentru mine o ieșire din zona de confort pe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A + cadrul B dau povestea C și emoția D. La Dorian povestea e emoție pură. Punctul A e și punctul D. A fost un altfel de drum, printre imagini, fără rândurile de caiet dictando pe care am învățat să scriu”.

Mihai Dobre, cel care semnează muzica originală a spectacolului, membru fondator și vocal Șuie Paparude, spune despre spectacol: „Pentru mine, povestea din Dorian e ca un vis în loop care se prăbușește peste mine din tavanul dormitorului meu!”.

Spectacolul va putea fi văzut și în alte trei orașe: Timișoara, Craiova și Ploiești. În 5 și 6 noiembrie va fi prezentat la Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara, în 14 și 15 noiembrie la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, iar în 21 și 22 noiembrie la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.