„Umbra” lui Niky Wolcz la Cluj

az_arnyek_bi-6356Spectacolul „Umbra” de Evgheni Schwartz, în regia lui Niky Wolcz deschide stagiunea la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, duminică, 6 septembrie, ora 19.00, în Sala Mare.

O poveste de dragoste stranie, piesa lui Evgheni Schwartz propune o întâlnire cu un savant pierdut între două iubiri şi care îşi pierde umbra din cauza celei care nu îl merită. Bărbatul pornește într-o călătorie în misterioasa țară din Sud. „Dar, ca în orice basm cu zâne, minunea numită dragoste adevărată face ca totul să se termine cu bine”, divulgă secretul realizatorii.

Născut la Timișoara, Niky Wolcz lucrează în Statele Unite ca regizor și pedagog de teatru. Acesta consideră „Umbra” un basm pentru adulţi, o poveste alegorică. Iar această alegorie are mai multe straturi; pe lângă perspectiva politică există şi una a individului, referitoare la pierderea indentităţii şi la regăsirea acesteia.

Savantul, cel care şi-a pierdut umbra, este interpretat de Balázs Bodolai, iar umbra trezită la viaţă este întruchipată de Ferenc Sinkó. Din distribuţie mai fac parte actorii: Attila Orbán, Éva Imre, Andrea Vindis, Rita Sigmond, Loránd Farkas, Loránd Váta, András Buzási, Gábor Viola, Melinda Kántor, Júlia Laczó, Kinga Ötvös, Alpár Fogarasi, Csaba Marosán şi Péter Árus. Dramaturgul spectacolului este Noémi Vajna, iar scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu. Coregrafia: Lóránt András, asistent regie: Gábor Viola, asistent scenografie: Ilona Lőrincz.

Foto Istvan Biro

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.