Un actor italian a murit pe scenă. Accident sau sinucidere?

Raphael in lumeUn accident tragic a îndoliat teatrul italian în luna februarie, când un actor și-a pierdut viața în urma unui… experiment, potrivit relatărilor din presa internațională.

Duminică, 31 ianuarie, în curtea de la Teatro Lux din Pisa, un complex cu cinematograf, sală de teatru și bar, o reprezentație a unui spectacol experimental a luat o întorsătură tragică, în urma căreia actorul italian Raphael Schumacher, în vârstă de 27 de ani, a decedat. După moartea sa, teatrul a fost închis mai mult de o săptămână.

Spectacolul „Miraggi. Una notte al Lux“, care nu se joacă pe scenă, ci în mai multe spații din teatru, inclusiv în curte, a decurs normal până la un anumit moment, la care publicul, mai exact un singur spectator, a asistat neputincios, fără a înțelege din prima clipă că nu este vorba despre un moment regizat. La scena monologului pe care îl avea de spus la un anumit moment, punându-și ștreangul de gât, actorul Raphael Schumacher chiar s-a spânzurat, din greșeală sau intenționat, în fața unui spectator cu care trebuia să interacționeze. Potrivit BBC, acesta, proaspăt absolvent de Medicină, și-ar fi dat seama, după mișcările corpului artistului, care avea fața acoperită, că nu asistă la o simulare și i-ar fi sărit în ajutor, tânărul ajungând la spital în comă, dar fără a-și mai reveni.

Accident sau sinucidere? La această întrebare se reduce toată discuția aprinsă în media italiană. Cei doi directori ai Teatro Lux și cei doi regizori tehnici sunt investigați pentru ucidere. Procurorul Giancarlo Dominijanni a declarat că scenariul prevedea ca scurtul monolog al personajului, despre greutățile cu care se confruntă cu adolescent de 15 ani, să ia sfârșit în clipa în care se preface că se spânzură, moment jucat fără incidente în reprezentațiile anterioare ale spectacolului.

Spre deosebire de mama artistului care și-a pierdut viața, convinsă că nu a fost vorba despre suicid, există colegi ai lui Schumacher care susțin că sinuciderea e o ipoteză de luat în calcul. Deznodământul din scenariu era altul: un foc de armă. Raphael a schimbat scena fără să-și anunțe colegii, a comentat Andrea Vescio, unul dintre cei doi manegeri ai instituției, adăugând: „Tot ce pot să spun e că l-am văzut la pământ, inconștient. Juca scena în fața unui singur spectator, tânărul absolvent care a cerut ajutor“.

Gabriele de Luca, director artistic al teatrului inovator din orașul toscan, a declarat că toată lumea a fost șocată și că nimeni nu știe de fapt ce s-a întâmplat.

La scurtă vreme după ce autoritățile medicale au declarat moartea actorului, care își încheiase studiile cu doar un an în urmă, oficialii de la Teatro Lux au anunțat că instituția își va relua activitatea când se vor liniști apele, cerându-le scuze spectatorilor care au cumpărat bilete la spectacolele suspendate. Între timp reprezentațiile s-au reluat, iar ancheta continuă.

Print

Un Comentariu

  1. Madalina 28/02/2016

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.