Un nou spațiu de joc, dedicat tinerilor, la Teatrul din Craiova

Agentia_TNC_NouUn nou spațiu destinat artelor spectacolului va fi deschis la Craiova, la Teatrul Național „Marin Sorescu” și va purta numele „Ia te uită!”. Inaugurarea va avea loc miercuri, 28 octombrie, de la ora 18.30.

Deschiderea va fi făcută cu spectacolul „Flori pentru Algernon”, o creație a actriței TNC, Iulia Colan. Spectacolul (producție a Teatrului ACT), este multipremiat, cel mai recent premiu acordat fiind la Festivalul de Teatru „Excelsior TEENFEST”, București. Totodată, spectacolul este prezent și în selecția Festivalului Național de Teatru 2015.

În aceeași seară va fi vernisată expoziția tânărului fotograf Albert Dobrin, in / out (the curtain). Albert Dobrin este născut în Craiova și este student în anul IV la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu”, București.

Nu în ultimul rând, va fi lansat volumul de teatru „Soții, prietene, amante”, de Cornel Mihai Ungureanu, recent nominalizat la Premiul Festivalului de Literatură (festLIT) Cluj, ediția a II-a. Una dintre piesele din volum, „Ultimul dans al libelulei”, a fost prezentată la TNC în cadrul proiectului „Autorii sunt în sală” destinat prezentării de spectacole-lectură în premieră, în prezența autorilor.

Maestrul Mircea Suchici, solist intrumentist al Filarmonicii „Oltenia” va prezenta un microrecital cu piese pentru violoncel, clasice și contemporane. Alături de el, la vioară, va concerta Andreea Suchici, elevă la Liceul de Artă „Marin Sorescu”.

Noul spațiu, aflat pe aripa de vest a TNC, care găzduiește și noua Agenție Teatrală modernizată, va fi locul unde artiști și oameni de cultură pot să se exprime public în cadrul unor manifestări multiple: recitaluri de teatru, poezie, expoziții de fotografie și arte plastice, lansări de carte, seri muzicale, discuții și dezbateri pe diverse teme culturale. Tot aici vor avea loc conferințele de presă organizate de teatru, se arată într-un comunicat de presă.

Noul spațiu deschis la TNC este dedicat cu precădere tinerilor creatori din toate domeniile, care pot propune proiecte ce vor fi evaluate de TNC. Un scurt regulament de evaluare va putea fi consultat pe site-ul TNC începând cu 16 noiembrie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.