„Un roman cu contrabas” , gata la Cluj

Teatrul Maghiar de Stat Cluj prezintă sâmbătă, 13 ianuarie, ora 20.00, în Sala Mare, format studio, premiera spectacolului „Un roman cu contrabas”, creație liberă după Cehov, în regia lui Paco Alfonsín. Următoarea reprezentație este programată duminică, 14 ianuarie, ora 20.00.

Din distribuție fac parte actorii: Kinga Ötvös, Gábor Viola și János Platz. Producția beneficiază de participarea specială a lui Balázs Bodolai, Zsolt Bogdán și Loránd Farkas.

Scenografia este creația Carmencitei Brojboiu, iar dramaturgia e semnată de Kata Demeter. Muzica spectacolului a fost compusă de Alex Catona.

Regizorul Paco Alfonsín preciza că îl preocupă de multă vreme punerea în scenă a acestei povești. „În povestirea lui Cehov – la fel ca în spectacolul nostru – există mai multe interpretări posibile ale sfârșitului. Toate acestea devin într-un fel sau altul noi începuturi pentru personaje. Calderón spunea că viața este un vis. La Cehov, în schimb, realitatea este atât de puternică încât pare un vis. Acest punct de întâlnire dintre vis și realitate mă interesează și în teatru – aici se naște poezia.”

Nuvela lui Cehov care stă la baza spectacolului prezintă întâmplarea nefericită a întâlnirii dintre prințesa Bibulova și contrabasistul Pitsikatoff. Spectacolul vorbește prin intermediul muzicii și al dansului despre imposibilitatea întâlnirii persoanei potrivite, despre eterna căutare a unui sens în viață. Actorii joacă într-o scenografie atipică, formată dintr-o „pădure” de scaune și spectatori, anunță organizatorii.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.