Un spectacol inspirat de frigul din Gheorgheni

Premiera spectacolului „Frig” de Elise Wilk, în regia Letei Popescu, va avea loc la Teatrul Figura Studio, marți, 27 martie, începând cu ora 19.00.

„Frig” e un spectacol care îi invită pe locuitorii din Gheorgheni să se regăsească în cele patru povești melancolice, comice și misterioase. „În lumina felinarelor stradale, aflăm povestea patinoarului și a echipei de hockey din Gheorgheni. Aflăm ce întâlniri ciudate au loc la -50 de grade și ne întrebăm unde e mai frig: aici sau la Miercurea Ciuc? Printre altele, vorbim despre dispariții misterioase, despre izvoare de apă minerală și câmpuri nesfârșite de cartofi; suntem puși față în față cu o lumină albastră care aduce tinerețe veșnică. Spectacolul nu poate fi încadrat într-un gen anume, dar sigur veți întâlni elemente de groază, dragoste, mister și chiar… SF”, se arată într-un comunicat de presă.

Frig e un fals documentar despre orașul Gheorgheni. Personajele nu au existat niciodată, iar întâmplările relatate nu au avut loc”, spune autoarea textului, Elise Wilk. „Singurul lucru adevărat este că în Gheorgheni e foarte frig. Iar când e frig, în nopțile lungi de iarnă, când ceața învăluie orașul, oamenii stau în casă și inventează povești. Ca să treacă timpul mai repede, ca să evadeze în alte lumi sau pentru că spunând povești se simt mai puțin singuri. Frig e un text despre nevoia noastră de a spune și asculta povești.”

Iar regizoarea Leta Popescu își explică la rândul ei alegerea: „Nu există oraș fără povești, cum nu există oraș fără istorie. Nu există oraș fără iubire sau singurătate cum nu există oraș fără umor sau crime. Nu doar prin documentare și știri putem să înțelegem o comunitate. Inventarea poveștilor pornite sau nu din realitate, vorbesc tot despre noi. Dar nu prin statistici și date reale, ci printr-o atmosferă a locului. Și totuși… de ce 4 întâmplări neadevărate despre Gheorgheni? Poate pentru că aici lumina bate altfel.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.