Un spectacol premiat cu Masca de Aur vine la Odeon

10Spectacolul „Infirmul din Inishmaan” de Martin McDonagh, câștigător al prestigiosului premiu Masca de Aur în 2010, va fi prezentat la București, sâmbătă, pe 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon. Pentru prima oară la Bucureşti, Teatrul „U Mosta” din Perm, Rusia, aduce această montare care a fost prezentată deja în 27 de festivaluri naţionale şi internaţionale și a câștigat 10 Grand–prix-uri. Regia și scenografia sunt semnate de Serghei Fedotov, iar din distribuție fac parte Alevtina Borovskaya, Irina Molyanova, Iliya Baboshin, Vasiliy Skidanov, Sergei Melnikov, Anastasia Muratova, Vladimir Ilyin, Semen Mineralov, Galina Grinberg.

„Infirmul din Inishmaan” este o comedie neagră de Martin McDonagh, care leagă povestea de filmarea reală a documentarului „Omul din Aran”.

O comunitate mică din Insulele Aran din Inishmaan, de pe coasta de vest a Irlandei, află cu încântare că o echipă de filmare de la Hollywood soseşte în vecinătate, la Inishmore, pentru a face un documentar despre viața pe insule. “Infirmul” Billy Claven, dornic să scape de bârfa, sărăcia și plictiseala din Inishmaan, concurează pentru un rol în film și, spre surprinderea tuturor, orfanul și proscrisul are o șansă… sau cel puţin aşa se crede.

„Teatrul „U Mosta” este unul dintre cele mai importante teatre din Rusia, singurul teatru mistic din lume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, cu participări la festivaluri din India, Egipt, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Belarus. Este un teatru de autor, care păstrează și continuă cele mai bune tradiții ale teatrului psihologic rusesc și combină ideile teatrului de repertoriu cu teatrul laborator”, se arată într-un comunicat de presă.

Fondatorul și directorul artistic, Sergei Fedotov, este artistic onorific al Rusiei, câștigătorul premiului național al Cehiei, al premiului național de teatru „Masca de Aur” și al premiului guvernului Federației Ruse. Metoda artistică a lui Serghei Fedotov urmărește să dezvolte tradițiile teatrului rusesc, îmbogățit prin descoperirile lui Mikhail Chekhov și școala lui Jerzy Grotowski.

Spectacolul de la București va fi prezentat cu supratitrare în limba română.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.