„Un tramvai…” de la Budapesta, în vizită la TNB

Spectacolul „Un tramvai numit dorinţă” al Teatrului Radnóti din Budapesta se va juca sâmbătă, 14 septembrie 2013, la ora 19.00, pe scena Sălii Mici a Teatrului Naţional din Bucureşti, într-un turneu ce are loc în cadrul unui program de schimburi bilaterale.

Bazat pe cunoscuta piesă a dramaturgului Tennessee Williams, montarea poartă semnătura regizorului Sándor  Zsótér, iar scenografia îi aparține Máriei Ambrus, amândoi fiind artiști cunoscuți și premiați în Ungaria. În rolul principal, actrița Adél Kováts, care a primit în 2012 cu Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la Festivalul Naţional de Teatru. Cu aceeaşi ocazie, spectacolul a fost premiat pentru cea mai bună regie (Sándor  Zsótér) şi pentru cel mai bun decor (Mária Ambrus).

„Regizorul Sándor Zsótér pune accentul pe elementul tragic al piesei. De data aceasta, nu mai este tragedia unei singure persoane, ci a patru. Nu mai este vorba despre opoziţia dintre distrugerea epocii idealizate şi realitatea prezentă, acest  spectacol  ne spune povestea a patru destine total lipsite de speranţă şi de viitor”, consemnează criticul Nánay István.

Spectacolul va fi supratitrat în limba română.

Durata spectacolului: 3 ore (cu pauză). Preţul biletelor: 40 şi 20 lei.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.