„Un tramvai numit dorință” oprește la Gheorgheni

@Bartalis-Előd

Spectacolul „Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, în regia lui Botond Nagy, va avea premiera la Teatrul Figura Studio din Gheorgheni, marți, 30 octombrie, începând cu ora 19.00.

„Pe hărțile medievale, fiecare teritoriu necunoscut a fost însemnat cu inscripția Hcsvntdracones. Astăzi ne putem mândri cu faptul că am reușit să cucerim și să populăm toate aceste teritorii necunoscute. Dar ce s-a întâmplat, oare, cu monștrii noștri? Cu acei monștri care și-au făcut culcușul în interiorul nostru necunoscut. Până când ne putem ascunde de lume, în spatele mantrei numelui și originii noastre? Ce își asumă omul pentru o dragoste supraevaluată? În câte capcane suntem dispuși să cădem pentru un sentiment volatil? Care este antonimul dorinței?” Sunt câteva întrebări la care spectacolul își propune să răspundă, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Ca întotdeauna, și acum, decizia este în mâinile noastre. Putem decide câtă libertate permitem instinctelor noastre. Putem decide în ce măsură vrem să o înțelegem pe Blanche du Bois, fie ea privită din prisma aparițiilor unui tânăr băiat mort, fie din cea a anturajului născut din prezentul nostru.

Personajele spectacolului „Un tramvai numit dorință” ni se adresează din straturi interioare diferite, însă, în fiecare intervenție a lor se resimte instinctul supraviețuirii. Cum se poate supraviețui? Cum supraviețuiește fiecare personaj în parte aceste teritorii cucerite și populate pe care – neavând alte opțiuni – le numim realitate?

Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gábor Alap, Ministerul Resurselor Umane, UDMR și Fundația Communitas.

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams

Regia artistică: BOTOND NAGY

Distribuția: BARTHA Boróka, FARAGÓ Zénó, SZILÁGYI Míra, KOLOZSI BORSOS Gábor, GEDŐ Zsolt, DÁVID A. Péter

Scenariu: KALI Ágnes, BOTOND Nagy

Dramaturg: KALI Ágnes

Decor și costume: MÁRTON Erika

Muzica & sound design: Claudiu URSE

Lighting design: ERŐSS László

Mișcare scenică: MOLNÁR Dalma

Artist plastic: FERENCZI Zoltán

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.