UNATC amână protestul pentru recuperarea Studioului Casandra

casandraUniversitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” a anunțat cu scurt timp în urmă că Protestul mut „Salvați Studioul de Teatru Casandra”, programat pentru data de 10 noiembrie, ora 13:00, a fost amânat până după alegerile prezidențiale.

În comunicatul de presă trimis de organizatori se precizează: „Dorim ca protestul să aibă vizibilitate de sine stătătoare și să nu existe posibilitatea de a fi asimilat politic, în aceste momente de tensiune electorală. De asemenea, eforturile conjugate și susținerea pe care am primit-o ne-au adus în condiția redeschiderii dialogului necesar pentru rezolvarea problemei.

Le mulțumim tuturor pentru susținere și entuziasm. Feedback-ul primit ne-a fost extrem de necesar pentru a înțelege că, în campania electorală, fără intenția noastră, protestul Salvați Studioul de Teatru Casandra” ar putea să capete o coloratură politică, cu posibilitatea de a fi asimilat de o tabără sau alta, lucru pe care nu ni-l dorim.

Mai mult, această manifestare, pe care noi o programasem pentru ziua de luni, 10 noiembrie, nu ar fi dobândit gradul de vizibilitate onest pe care ni l-am propus.

Drept urmare, am decis să amânăm Protestul mut Salvați Studioul de Teatru Casandra fără a renunța la obiectivul propus, acela de a recupera un spațiu investit de 50 de ani de teatru românesc.”

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.