„Unchiul Vania”, la Cluj, în Cortul Teatrului

kmn2013_loose_neckties_-9691În perioada 21-24 august, Teatrul Maghiar de Stat Cluj organizează Zilele Culturale Maghiare din Cluj în Cortul Teatrului amplasat pe Str. Kogălniceanu. Zilnic, între orele 11.00 și 13.00, vor avea loc activităţi dedicate copiilor la „Terasa piticilor”, între orele 14:00-16:00 la „Teatrul de lectură”, între orele 16:00-18:00la „Bungalou”, iar în pauzele dintre programe, la „Cerdac”.

Programul pentru copii include lecturi de povești și concurs de basme pentru copii, care vor avea posibilitatea să se întâlnească cu personajele preferate ale musicalului „Vrăjitorul din Oz” de Frank L. Baum – Tibor Zalán. Adulții vor putea alege dintre programe de teatru-lectură și întâlniri inedite cu actorii teatrului (garden party și Living Room), și vor putea participa la un curs de dans condus de membrii companiei sau la concursul cu premii dedicat fanilor teatrului. În pauzele dintre programe, publicul este așteptat la „Cerdac”, unde va putea răsfoi publicațiile mai vechi și mai recente ale teatrului.

În oferta teatrală a programului Zilelor Culturale Maghiare din Cluj sunt incluse mai multe spectacole ale Teatrului Maghiar: „Unchiul Vania” de A. P. Cehov, în regia lui Andrei Șerban poate fi văzut pe 19 august, de la ora 19:00 și pe 24 august de la ora 17:00; spectacolul „Dantelă” după romanul Mamó de Angi Máté este programat joi, 21 august de la ora 19:00 în Sala Studio. Cea mai recentă premieră a teatrului, spectacolul-concert „Serena in X-tremis” va fi jucat cu prilejul acestui eveniment pe scena din Str. Kogălniceanu miercuri, 20 august de la ora 18:00.

În foaierul teatrului va avea loc expoziția de fotografii a artistului din Miercurea Ciuc, István Fodor, intitulată Țara secuilor văzută de sus. Expoziția, care va fi deschisă oficial de Gábor Tompa, directorul teatrului, sâmbătă, 23 august de la ora 18:30, poate fi vizitată în perioada de 19-24 august, între orele 10:00-16:00.

Cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare teatrul va găzdui și două spectacole invitate: luni, 18 august se va juca, de la ora 19:00, spectacolul Teatrului Național Târgu Mureș, Compania Tompa Miklós, „Recviem pentru o casă” de Éva Medgyessy, iar miercuri, 20 august, de la ora 17:00, actrița Boróka Bartha va prezenta monodrama „Astă-seară Lola Blau” de Georg Kreisler.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.