UNDERCLOUD se mută în centrul istoric

vizual-Undercloud2016_v1Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD se va desfășura în acest an, în perioada 22-31 august, într-un spațiu nou, în centrul Capitalei: ARCUB Gabroveni. Astfel, timp de zece zile, zecile de producții și evenimente conexe oferite de Festivalul UNDERCLOUD vor fi găzduite în cinci dintre sălile Hanului Gabroveni.

„UNDERCLOUD vă invită să trăiți din nou experiența unică a unui festival care pune accentul pe calitate, inovație, deschidere și experiment. Zece zile pline de teatru, la sfârșit de vară, într-un spațiu nou, în inima Bucureștiului, pentru a începe toamna pe modulul teatru”, a declarat Chris Simion, regizor și directorul Festivalului Undercloud.

Anul acesta, programul festivalului va cuprinde spectacole din Anglia, Franța, Rusia, Republica Moldova, Israel și Grecia.

Și în ediția din acest an, UNDERCLOUD va prezenta publicului cele trei secțiuni principale: secțiunea „Concurs”, în cadrul căreia vor participa spectacole românești care aduc un plus de noutate și originalitate; secțiunea „Invitați din România”, categorie care include montări ce și-au câștigat deja notorietatea și a căror prezență în festival încurajează dialogul între artiștii consacrați și cei aflați la început de drum; și secțiunea „Invitați din străinătate”, introdusă din 2014, când festivalul a devenit internațional;

Festivalul introduce din acest an și secțiunea „One-man/one-woman show”, care va aduce în prim-plan o formă de teatru extrem de ofertantă și prolifică pe scenele românești și internaționale.

Alături de spectacolele de teatru, în cadrul Festivalului vor avea loc și evenimente conexe, precum lansări de carte, workshopuri, masterclass-uri, ținute de personalități din lumea teatrului românesc, dar și de invitați din străinătate. De asemenea, cu ocazia centenarului DADA, va exista și un focus dedicat acestei mișcări.

UNDERCLOUD se desfăşoară sub egida programului european „Europe for Festivals. Festivals for Europe”, un important certificat internaţional atribuit de Comisia Europeană şi Asociaţia Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival internaţional de teatru independent din România care a primit această distincţie.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.