Uşi deschise şi noapte albă la Teatrul Naţional din Bucureşti

TNB_9806_Sala StudioÎn această lună se împlinesc 40 de ani de când Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” funcţionează în clădirea de la kilometrul 0 al Capitalei, inaugurată  în decembrie 1973. Acum doi ani, în 2011 „a început un amplu proces de renovare a clădirii, având ca scop reabilitarea şi consolidarea spaţiilor degradate, sistematizarea întregii zone şi revenirea la faţada din anul 1973. La acest sfârşit de an 2013 metamorfoza este spectaculoasă”, se arată într-un comunicat de presă.

Cu acest prilej, TNB îşi deschide uşile pe 14 şi 15 decembrie, pentru o serie de evenimente cu intrare liberă.

Sâmbătă, 14 decembrie 2013 între orele 10.00-16.00 sunt organizate tururi ghidate, cu intrare liberă,  ale  noile săli şi spaţii refăcute ale teatrului. Tot atunci,  vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiţi ai TNB,  sesiuni de autografe şi fotografii  la standurile cu cărţi de teatru, unde vor avea loc şi lansări în premieră. Marin Moraru, Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Liviu Lucaci şi-au confirmat prezenţa la întâlnirea cu publicul.  Momente din istoria acestor 40 de ani de teatru, cu evocarea spectacolelor memorabile vor fi proiectate  în Sala MEDIA, pe tot parcursul zilei.

La ora 11.00 este programat la Sala PICTURA spectacolul „Micul infern”, cu intrare gratuită, însă exclusiv pe bază de rezervări, în limita celor 226 de locuri disponibile (maximum 2 locuri de persoană). Rezervările se pot face zilnic începând de luni, 9 decembrie, între orele 11-15, la adresa de mail  rezervare.tnb@gmail.com sau la telefonul 021.313.83.59. Locurile rezervate vor putea fi ridicate în ziua spectacolului, de la intrarea în Sala PICTURA, începând cu ora 10.00.

Începând cu ora 23.00 până la… primul metrou, spectacolul se mută în foaierul Sălii STUDIO pentru „o noapte albă a teatrului”, în premieră!  Momente inedite vor fi susţinute de Ion Caramitru, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Dorin Andone, Vitalie Bichir, Rodica Ionescu, Tania Popa şi Maria Buză, trecând prin toate genurile, de la jazz la muzică lăutărescă, de la folk la musical, improvizaţii  cu marionete, poezie şi teatru. Le vor fi alături invitaţii Lucian Maxim, Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea,  precum şi actorii de la Gala HOP 2013 în spectacolul „Hai iu iu NU Hey you you” (concert de remix-uri Maria Tănase / producţie UNITER), în regia lui Radu Afrim  şi coordonarea muzicală a lui Vlaicu Golcea.

Vinul fiert şi covrigii calzi vor încălzi la propriu atmosfera, anunţând apropierea Crăciunului!

Cunoscutul caricaturist Mihai Stănescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatură, care stă sub semnul  shakespearianului „To  be or  Not  to  Be”.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.