„Văduva veselă”, în regia lui Andrei Șerban, în premieră absolută la București și Iași

POZA AD„Văduva veselă” de Franz Lehar, un nou spectacol regizat de Andrei Șerban, va avea primele reprezentații pe 1, 2, 3 şi 4 septembrie la Opera Națională din București, iar pe 9,10 şi 11 septembrie la Opera Națională din Iași.

Coproducţie între cele două instituții, această montare a celei mai populare operete reflectă o viziune total diferită de cea afirmată în montările anterioare ale lui Andrei Șerban, realizate la Opera de Stat din Viena în 1999 și la Opera Națională din Cardiff în 1984.

Adaptarea pentru noul spectacol cuprinde dialoguri inspirate din scrierile lui Radu Paraschivescu şi Andrei Pleşu și este semnată de Andrei Șerban și Daniela Dima. Scenografia poartă semnătura Anka Lupes, Andrea Gavriliu este autoarea coregrafiei.

Soliştii vin din diverse teatre din ţară, iar Vlad Conta şi Ciprian Teodoraşcu dirijează corul şi orchestra Operei ieşene. Pentru melomani – muzica e senzatională, pentru doritorii de spectacol – decorurile multiple şi sutele de costume promit o punere în scenă cum „n-a văzut Parisul”, anunță un comunicat de presă.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.