Valeria Seciu recită din poemele lui Vasile Menzel

Pasi 2Joi, 27 februarie 2014, la ora 18.30, la Teatrul Excelsior din Bucureşti, va avea loc un eveniment inedit, lansarea celui de-al zecelea volum de versuri al lui Vasile Menzel, membru fondator al Teatrului Excelsior, intitulat „Iubește-mă și ia-mă cu tine”. Lansarea, în prezența autorului, va fi urmat de un moment artistic, regizat de Aurel Mitran. Actorii Valeria Seciu, Paula Sorescu Lucian, Annemary Ziegler și Ștefan Velniciuc vor recita în premieră absolută câteva dintre poemele lui, iar momentele muzicale vor fi asigurate de flautistul Augustin Creznaru și chitaristul Dan Stanciu.

Volumul, apărut la Editura Tipo Moldova, în colecția „Opera Omnia. Poezie Contemporană, va fi prezentat de Dan Mircea Cipariu, președintele filialei de poezie București a Uniunii Scriitorilor din România și de scriitorul George Anca.

„Pasy” Vasile Menzel face parte din cunoscutul duet Fraţii Mentzel (solişti vocali şi dansatori). A fost propus la Premiul UNITER pentru întreaga carieră și, de asemenea, a fost nominalizat la Premiile GOPO pentru cel mai bun actor de film în rol secundar („Felicia, înainte de toate”), iar în 2009, Primăria Municipiului Bucureşti i-a acordat „Premiul pentru întreaga activitate”. Ambasadorul Indiei în România, Excelenţa Sa Debashish Chakravarti, i-a acordat Premiul „Amita Bhose” în semn de recunoaştere a contribuţiei speciale, teatral – muzical-literară, la promovarea culturii indiene în România.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.