„Vestul singuratic”, cel mai bun spectacol la Fest( (in) pe Bulevard

VestulSâmbătă, 17 octombrie, s-a încheiat cea de-a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard. Premiera spectacolului Viaţa e suferinţă.” Comedie de bulevard de Oliver Bukowski (regia: Vlad Massaci) a încheiat şirul celor 21 de spectacole care au făcut parte din ediţia din acest an. După reprezentaţie, a avut loc anunţarea câştigătorilor desemnaţi de cele două jurii (juriul publicului şi juriu de specialitate) şi decernarea premiilor.

La secţiunea „Bulevardul comediei”, juriul publicului a desemnat producţia Teatrului Excelsior din Bucureşti, „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu” de Alan Bennett, regia: Vlad Cristache, drept cel mai bun spectacol. Premiul, în valoare de 1000 de euro, a fost oferit de Rotary Club Atheneum.

La secţiunea competitivă „Criza limbajului… limbajul crizei”, juriul de specialitate, format din Monica Andronescu (critic de teatru), Roxana Croitoru (critic de teatru), Doru Mareş (critic de teatru), Mircea Morariu (critic de teatru) şi Pompilius Onofrei (jurnalist şi realizator de emisiuni radio) a decis:

  • Cel mai bun spectacol: „Vestul singuratic” de Martin McDonagh, regia: Cristi Juncu, producţie a Teatrului Nottara, Bucureşti. Distribuţia este formată din Florin Piersic jr, Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Corina Dragomir/           Ioana Calotă. Premiul a fost oferit de Staropramen şi este în valoare de 2000 de euro.

  • Cea mai bună actriţă: Eniko Gyorgyjakab, pentru rolul Hanna din spectacolul „Cel care închide noaptea” de Nona Ciobanu, producţie a Teatrului Maghiar de Stat, Cluj. Premiul constă într-un espressor marca Gaggia Milano.

  • Cel mai bun actor a fost desemnat  Harsanyi Attila pentru spectacolul „Sex, Drugs, Gods and Rock’n’Roll” după E. Bogosian și J. Saramago, producţie a Companiei Aradi Kamaraszinhaz, Arad. Actorul a fost răsplătit cu un ceas marca Madison New York, oferit Helvetia Luxury Watches.

  • Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a primit premiul special pentru regie, oferit de Revista VIP pentru spectacolul „Fazanul” de Georges Feydeau, prducţie a Teatrului Nottara din Bucureşti.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.