Victor Ioan Frunză şi Crăiasa Zăpezii pe picioroange

Miercuri, 16 ianuarie, la ora 19.00, La Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Secţia Germană, va avea loc, premiera spectacolului „Crăiasa Zăpezii/ Die Schneekönigin” în direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză.

„Această saga în șapte tablouri de Victor Ioan Frunză după basmul omonim al scriitorului danez Hans Christian Andersen explorează legăturile dintre miturile scandinave și contemporanitate, în care relaţia de prietenie a celor doi eroi principali evoluează, fiecare învăţând să fie deschişi şi să iubească. Viitorul și soarta persoanjelor din această poveste sunt modificate profund atât prin alegerile făcute în propriile lor minţi și inimi, cât și prin situaţiile aflate dincolo de puterea lor de control. Spectacolul montat pe scena Teatrului Naţional din Sibiu urmărește aventurile tinerei Gerda (Iulia Maria Popa), care trebuie să își salveze prietenul Kay (Ali Deac) după ce acesta este răpit de Crăiasa Zăpezii (Johanna Adam) şi purtat într-o călătorie fantastică, cu scene puternice și momente de tensiune susţinute cu proiecţii video și cântece live ce aduc mai aproape miracolul și misteriosul”, se arată într-un comunicat de presă.

„Crăiasa Zăpezii nu este o fugă în afara realului, către alt tărâm, către un alt undeva, ci ne vorbeşte mereu, într-un mod aparte, despre probleme concrete şi foarte actuale. Nu înseamnă o evadare către un tărâm ideal, ci o reactualizare a angoaselor şi a conflictelor într-o formă instructivă” a declarat Victor Ioan Frunză, în timpul repetiţiilor de la Sibiu.

Din distribuţie fac parte actorii Johanna Adam, Ali Deac, Iulia-Maria Popa, Daniel Bucher, Anca Cipariu, Eva Ungvari, Natalie Sigg, Emöke Boldizsár și Elena Sterca, iar muzica originală poartă semnătura compozitorului maghiar Tibor Cári. Scenografia îi aparţine Adrianei Grand, cea care a realizat costumele și decorul pentru acest proiect, şi care a creat o Crăiasa Zăpezii jucând pe picioroange.

Spectacolul are o durată de o oră și cincisprezece minute și este prezentat în limba germană, cu traducere în limba română. Acest spectacol este recomandat tinerilor peste 15 ani.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.