Victor Ioan Frunză și „O paranteză în timp“, la Librăria Humanitas-Cișmigiu

parantezaSâmbătă, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc lansarea romanului „O paranteză în timp“ al scriitoarei britanice Jeanette Winterson, publicat în colecţia „Raftul Denisei“, în cadrul Proiectului Hogarth Shakespeare. Cartea are ca punct de plecare piesa „Poveste de iarnă“ de William Shakespeare.

Actorii Corina Moise şi Alexandru Ion vor interpreta un fragment din roman, lectură coordonată de directorul de scenă Victor Ioan Frunză, care va participa la eveniment.

Alături de Jeanette Winterson, care va fi prezentă prin Skype, vor vorbi Mihaela Anghelescu Irimia, profesor la Catedra de limba si literatura engleză şi director de studii al Centrului de Studii Culturale Britanice patronat de Universitatea din Bucureşti şi Consiliul Britanic din Romania, şi traducătoarea Vali Florescu.

Moderatorul întâlnirii va fi criticul literar Andreea Răsuceanu.

Proiectul Hogarth Shakespeare a fost demarat în 2015 în Marea Britanie, la 400 de ani de la moartea marelui Will şi preluat deja de edituri din peste 28 de ţări, la Editura Humanitas Fiction fiind coordonat de Denisa Comănescu. Lansată la iniţiativa editurii britanice Hogarth, seria Hogarth Shakespeare propune revizitarea capodoperelor shakespeariene de către unii dintre cei mai bine cotaţi scriitori actuali, care le reimaginează pentru secolul XXI.

Alături de Jeanette Winterson, care a ales în romanul său O paranteză în timp să imagineze în contemporaneitate piesa Poveste de iarnă, ceilalți scriitori implicați în proiect şi piesele lui Shakespeare pe care le-au ales sunt: Howard Jacobson, Anne Tyler, Margaret Atwood, Tracy Chevalier, Edward St Aubyn, Jo Nesbø, Gillian Flynn.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.