Victor Rebengiuc și Vlad Ivanov vin la Ideo Ideis

 
rebengiucCea de-a IX-a ediție a Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria se va desfășura în perioada 18-26 august și propune o mulțime de manifestări interesante, cu invitați de seamă.
Victor Rebengiuc va susţine un masterclass de actorie. Alte două masterclass-uri vor fi susținute de actorul Vlad Ivanov, precum și de personalitățile care au fost alături de festival încă de la începuturile sale: Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Andi Vasluianu și Cătălin Ștefănescu.
Masterclass-urile Ideo Ideis vor avea loc marţi, 26 august, iar accesul este gratuit. Concepute pe formatul unui dialog relaxat între invitați și public, scopul lor este de a facilita întâlnirea participanţilor cu personalităţi din lumea teatrală şi de a dezbate subiecte de interes comun.
Începând de anul acesta, în structura festivalului celor nouă trupe de liceeni din toată țara li se alătură o a zecea trupă locală, iar secțiunea „Competiție” devine „Spectacole de Teatru Tânăr”.
„În fiecare an când începem pregătirile pentru ediția curentă, ne gândim cum putem să evoluăm, și-atunci e timpul să evaluăm. Așa am realizat că la Ideo Ideis e ca-n familie, fiecare învață de la ceilalți și îi învață pe ceilalți la rândul său, și-atunci a devenit clar că la Ideo Ideis nu există competiție. De fapt, nu este vorba de o schimbare în structura festivalului, ci despre o formalizare a unui proces care se întampla deja natural, la nivel informal. Cele 10 trupe de liceeni nu concurează într-o competiție în fața unui juriu, ci joacă pe o scenă în fața unor mentori”, a declarat Andreea Borțun, co-președinte Ideo Ideis.
Campania de comunicare „Tu când mai ajungi pe-acasă?”, realizată de echipa festivalului, pune accent pe asemănările dintre relațiile care se leagă între membrii unei familii și cele dintre participanții la festival.
„Tot timpul atât noi, cât și cei care participă la festival, vorbim despre întâlniri fericite, despre magia și energia de la Ideo Ideis. Suntem ca o familie care se mărește an de an și în care fiecare membru învață constant ceva nou, e ajutat să crească, să-și descopere și să-și pună în valoare calitățile, dar uneori familia te mai și enervează. De exemplu, imediat ce ai părăsit casa părintească, fiecare conversație se încheie cu <tu când mai ajungi pe-acasă?>, și de-aici a pornit campania de anul ăsta. De 9 ani suntem o familie, iar anul ăsta suntem familia cicălitoare care te cheamă acasă, la Alexandria între 18 și 26 august”,  spune Alexandru Ion, co-președinte Ideo Ideis.
Ca în fiecare an, Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria include opt secţiuni: Atelierele de Teatru Tânăr, Atelierele de Măiestrie, Spectacolele de Teatru Tânăr, Spectacolele de teatru profesionist, Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile Ideo Ideis și evenimentele dedicate comunității din Alexandria (spectacolele de stradă, proiecții gratuite de film, ateliere de dezvoltare personală pentru copii și părinți și reprezentațiile de pe terasa Conciato, spațiul inaugurat anul trecut ca scenă de debut pentru studenți sau tineri absolvenți ai facultăților de teatru din România).
Marcel Iureș, președintele de onoare al Ideo Ideis, va urca și anul acesta pe scena Casei de Cultură din Alexandria împreună cu George Mihăiță, cu spectacolul „Păi.. despre ce vorbim noi aici, domnule?”, pe un scenariu scris de Cătălin Ștefănescu după romanul „Moromeţii de Marin Preda, în regia lui Alexandru Dabija.
Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.