Vise în culori, magie și ventriloci la Spațiul Reactor

afis Abra CuniculusSpațiul Reactor din Cluj se întoarce în această toamnă după o vacanță în care nu s-a odihnit prea mult și anunță deschiderea stagiunii 2014-2015, pe data de 5 septembrie, cu o suită de evenimente, premiere, instalații, concerte și expoziții. Un eveniment complex, așa își anunță cei de la spațiul Reactor începutul de stagiune: „Teatru și magie, muzică, arte vizuale. Totul va fi precedat de o scurtă conferință de presă, unde membrii Reactorului și ai Mini Reactorului, împreună cu o parte dintre colaboratorii lor, vor vorbi despre experiența Reactor de până acum, despre așteptările pentru perioada următoare, și despre programul de toamnă, care include, printre altele, o nouă premieră și două spectacole invitate din străinătate. Intrăm apoi direct în acțiune, cu o producție Magic Puppet, premiera „Abra Cuniculus”, un spectacol de magie și ventrilocie 100% interactiv, în care publicul va putea să discute cu personajele de pe scenă. Datorită naturii interactive, spectacolul este diferit de la o reprezentație la alta. (Un spectacol de Florin Suciu Buh; Iluzionistul – Florin Suciu Buh; Iepurașul Bubu – Florin Suciu Buh).

La etaj, poate fi descoperită expoziția de ilustrație „Vise în culori” a Cătălinei Chirilă, despre care artista afirmă: „Scopul acestor imagini este viziunea unei naturi onirice personale, imagini sonore, legătura dintre compoziția plastică și muzica virtuală presupusă. Încerc o insuflețire cromatică a oricărui spațiu mort, o tratare polifonică a naturii, văzută în imaginea ei primordială, copaci, dealuri, flori, ape, animale, unde elementele se dispersează, proliferează, se minimalizează prin înmulțire progresivă, si asta pentru a se ajunge la un soi de hiperrealism de tipul naturii din pictura naivă. Trebuie să fie o viziune a stării de vis, din perspectiva cerului, privire din ce în ce mai înaltă, privire pentru care privitul e infinit, inepuizabil. E o privire în care ochiul nu se închide pentru a se odihni, o mașinărie de vise ca fenomen natural, care nu răstălmăcește, nu disimulează, ci comunică în mod naiv ce are de comunicat.”

Și tot la mansardă, va putea fi văzută instalația „Reactor – transformarea spațiului”, cu care organizatorii își propun „o surpriză simpatică atât pentru prietenii mai vechi, cât și pentru cei nou-veniți.”

Ultima parte a serii de 5 septembrie e rezervată muzicii, Andrei Puiu, Paul Socol & friends care garantează un final pe ritmuri jazzish-funkish-blues, perfect pentru un început de toamnă și stagiune.

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.