Viză de clown, în premieră la Odeon

viza de clown 10„Viză de clown” este premiera care deschide stagiunea Teatrului Odeon în această toamnă, sâmbătă, 20 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio. Textul îi aparține scriitoarei Saviana Stănescu, iar regia este semnată de Alexandru Mihail.

Piesa „Viză de clown” (Aliens with Extraordinary Skills) a fost produsă în 2008 la Teatrul Julia Miles din New York, primind cronici entuziaste în The New York Times și alte publicaţii americane.

Povestea este inspirată de un fapt real relatat într-un articol din Florida Observer: un român şi un ucrainian au adus în SUA peste 800 de imigranţi ilegali pe vize false de artişti de circ (aliens with extraordinary abilities in the circus).

Saviana Stănescu îşi imaginează traiectoria a doi dintre aceşti aliens, o fată din Moldova şi un tânăr din Rusia, care pleacă din Florida la New York pentru a scăpa de deportare. Dincolo de acest moment iniţial, piesa prezintă o istorie tragicomică din oraşul care nu doarme niciodată, New York, unde oameni din diverse colţuri ale lumii îşi intersectează vieţile şi aspiraţiile într-o echilibristică de zi cu zi pe balustrada Visului American.

Scenografia spectacolului îi aparține lui Vladimir Turturică, iar din distribuție fac parte Nicoleta Lefter, Marius Damian, Alexandru Papadopol, Meda Victor, Ionuţ Kivu, Relu Poalelungi

Următoarele reprezentaţii vor avea loc pe 24 şi 25 septembrie, de la ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon.

 

Print

Adaugă un comentariu

Adresa dumneavoastră de e-mail nu va fi făcută în niciun fel publică fără acordul sau cererea dumneavoastră explicită.